Foto

Foto: Hanny Naibaho / Unsplash.

De 22 første artistene er klare til Trondheim Calling 2023

Publisert: 28. september 2022 kl 10.36
Oppdatert: 28. september 2022 kl 10.36

Det er tre år siden sist festivalen kunne gjennomføres. Nå er Trondheim Calling tilbake.

28. september starter festivalen billettsalget og feirer med å annonsere hele 22 artister, deriblant flere unge spellemannsvinnere, artister som ennå ikke har spilt konsert, og en ung fyr fra Verdal som har fått platekontrakt med et legendarisk amerikansk plateselskap.

Ash Olsen - Hiphop - (Oslo)

På kort tid har Ash Olsen markert seg som en av Norges mest lovende rappere. Ash har tatt både musikkbransjen og publikum med storm og har blitt fremhevet av blant annet NRK P3 som en av de norske artistene som kan ta over både den nasjonale og internasjonale musikkscenen. 
 
Beharie - Soul - (Sandnes) 

Inspirert av artister som Michael Kiwanuka, Leon Bridges og Moses Sumney, har Beharie skapt et ekspressivt musikalsk univers, sentrert rundt melodiøse og eksperimenterende melodier. Hans andre EP vant spellemannsprisen for beste Rnb/Soul tidligere i år.
 
Tigerstate - R&B - (Oslo) 

Tigerstate er et Oslo-basert band som ble stiftet under lockdown-perioden våren i 2020. Etter å ha gitt ut to kritikerroste  EPer i 2021, jobber nå bandet med det som skal bli deres debutalbum. Siden bandet  består av musikere med tidligere erfaring fra en rekke spennende som Fieh, Mall Girl og Selmer, blir dette garantert en fantastisk konsertopplevelse!

plxntkid - Emorap - (Verdal) 

plxntkid vokste opp i den lille byen Verdal utenfor Trondheim, og det var gjennom denne litt isolerte oppveksten at hans kreative driv ble født. plxntkids lyriske sårbarhet har resonert og fått oppmerksomhet fra en stadig voksende online fanbase. Hans debut-EP 7650 Verdal som ble gitt ut på selveste Amerikanske Epitaph Records i fjor har generert mer enn 5 millioner streams. 

Rebmoe - Elektronisk pop - (Oslo) 

RebMoe kom fra intet da hun dukket opp på den Grammynominerte artisten Coucheron’s «Honky Donk». Med en helt unik vokalstil og fengende hook ble RebMoe fort en favoritt innen EDM miljøet. Veien var da kort til Tiesto sitt studio og klubbsmashen «My Frequency». Nå er RebMoe i full gang med sitt soloprosjekt som rebelsk beveger seg innom bedroom pop, disco og quirky electro pop.
 
Hannah Storm - Pop - (Oslo) 

Bergensbaserte Hannah Storm spilte både Øyafestivalen og Bergenfest i sommer og skapte skapte furore hos både anmeldere og publikum. Oslo-jenta har brukt det siste året til å jobbe med artister og produsenter som Sondre Lerche, Vetle Junker (AURORA, iris, Metteson), Matias Tellez (Girl in Red, Young Dreams) og Aftenposten listet henne nylig opp som en av fire nye, norske artister å se opp for.
 
Murder Maids - Punk - (Malvik) 

Siden slippet av debutalbumet «Knives Out» i 2021 har Murder Maids vært høyt og lavt og kan se tilbake på et år med klubb-turné, festivaljobber og en Spellemanns-nominasjon for årets gjennombrudd. Nå er et nytt album på trappene!
 
Heave Blood & Die - Postrock - (Tromsø) 

Fra Tromsø via Urørtfinalen, til Øyafestivalen og videre til Roskilde. Nå bosatt i Oslo, og med Fysisk Format i ryggen slapp bandet det fantastiske albumet «Post People» midt under pandemien til strålende respons verden over og spellemannsnominasjon her hjemme. 

Onslow - Indie - (Trondheim) 

Onsloow er en kvartett fra Trondheim som spiller øsete indie med både småpunka kanter og shoegazete aner. Onsloow slapp sitt debutalbum i 2022 til veldig gode kritikker, og er allerede i gang med å spille inn sin sin andre fullengder. 
 
Rambow – Rap/hiphop - (Oslo) 

Rambow aka Simon Negash ble i 2018 kjent som skuespiller med hovedrollen i NRK-serien Rektors kontor. I 2020, kickstartet han musikk-karrieren sin og slapp sin første singel “Bentley.” Både som skuespiller og artist har Rambow skapt en solid fanbase allerede i en alder av 19 år.

Veps - Rock - (Oslo) 

Veps består av fire 18 og 19 år gamle jenter fra Oslo, og har allerede gjort seg bemerket både i Norge og utlandet. I 2022 er planene mange og store for bandet, som er signert til amerikanske Kanine Records. Med singelen «Ballerina (Norah)» ble bandet valgt ut som «Spotlight Artist Of The Week» hos selveste BBC6 i Storbritannia, og i mars 2022 fullførte bandet sin aller første headlinerturné på de britiske øyer.

Emil Karlsen - Alternativ pop -  (Tromsø) 

Emil Karlsen fra Troms skriver musikk på nordsamisk, men med et sound man ikke har hørt fra Sápmi før: et moderne bandfundament med melodiske vokaler og poetiske tekster, svøpt inn i klassiske strykere og snurrige soniske univers. Tross sine 23 år har Kárlsen allerede utmerket seg som musiker, låtskriver, produsent, artist og skuespiller. H

This Daze - Shoegaze - (Trondheim) 

This Daze er et ungt band med base i Trondheim, som har skapt bølger på både den norske og den internasjonale indie-scenen. Våren 2020 ble de kåret til «Månedens Urørt» av NRK P3 og har hatt flere singler spillelistet på samme kanal siden den gang. Deres første singler har blant annet blitt omtalt i internasjonale medier som Clash Magazine, The FADER og The Line Of Best Fit.

Herkedal - Alternativ pop - (Ørland) 

22 år gamle Herkedal, fra Ørland ute i havgapet av Trøndelagskysten debuterte som artist som 18-åring. Da var han fortsatt usikker på hvem han skulle være, og etter kun noen utgivelser tok han en pause for å finne seg selv i musikken. Etter et år på Stargates skole Limpi og utallige timer i studio har han endelig funnet sitt uttrykk. 
 
Pitch Avery - Elektronisk - (Stjørdal) 

Pitch Avery er en 18 år gammel norsk-amerikansk artist som har gitt ut musikk gjennom 4 år under en rekke aliaser. De henter inspirasjon fra en lang rekke artister, inkludert Bon Iver, Jean Dawson, Death Grips, Yung Lean, Dijon, Lomelda, Ecco2k og Radiohead. Pitch har engelsk som morsmål og legger stor vekt på tekstene de skriver. 

Greta Svabo - Alternativ pop - Bech (Færøyene) 

Greta Svabo er vant til å forvirre forventningene. Selv om hun er et Grammy-nominert talent som har jobbet med artister  som Deadmau5 og Cher fremstår den færøyske singer-songwriteren som en forfriskende upretensiøs figur i det virkelige liv.
 
Ole Kirkeng - Americana - (Oslo) 

Etter 5 år i statene er Ole Kirkeng tilbake i Norge med et knippe uimotståelige folkpop-låter i baggen. Han plasserte seg behørig på det norske musikk-kartet da han debuterte med den kritikerroste EP-en «Rocking Chair» i 2021 –som nylig vant Spellemannsprisen i kategorien Country. 

HORRSE - Vise/pop - (Færøyene) 

Med bakgrunn som inkluderer tid i et punkband, jazz-gitarstudier og – til syvende og sist – en jevn gravitasjon mot mer rootsie lyder, hevder HORRSE seg som en kunstner med stor varme, empati, omsorg og fantasi. HORRSE vant prisen "Årets nye artist" under Faroese Music Awards 2022 for sin debut-EP «Crossing».

Dania O.Taussen - Pop - (Færøyene) 

Er en ung færøysk sanger, låtskriver og poet som elsker å uttrykke seg på sitt morsmål, færøysk. Hennes debutalbum, gonguteigatúnatos, er unik og eksperimentell men ekstremt lett og behagelig. Dania har et ekstraordinært, naturlig lyrisk talent og som styrkes av fantastiske melodier og harmonier 

Ea Othilde - Indie - (Oslo) 

I januar imponerte den da 17 år gamle Ea Othilde indie-entusiaster over hele verden med sin første singel ‘Back to You’. Sangen ble blant annet inkludert i Dummy Magazine’s ‘Best New Artists’, hun ble Månedens Urørt i NRK P3 og booket til Øyafestivalen 2022. I høst jobber hun med nytt materiale som du kan høre på Trondheim Calling 2023

Jejune - Alternativ pop/rock - (Kristiansand) 

Er en ung postpunk-kvintett fra Kristiansand og ett av landets mest lovende band, og spilte tidligere i høst både på By: larm og Vill Vill Vest. Ordet jejune, som på fransk/engelsk betyr «naiv» og «barnslig» er en pekepinn på bandets uredde og vågale musikalske holdning. 

Liar – Elektronisk – (Oslo) 

Med base i Oslo og Berlin er LIAR en konstellasjon av ønsker og sårbarheter som navigerer mellom myter, legender og klubbens hypnotiske lokke. Trioen består av Morstaq, Rapogi og Tia Taro, og er en refleksjon av maktdynamikk, popkultur og eksistensiell redsel: AKA rotet i alt. 

Demofrist:

3.oktober er demofristen til Trondheim Calling 2023. Festivalen har holdt av 18 plasser til juryens utvalgte, og unge artister fra hele Norge kan søke.