MusikkPlot

Dee Dee Bridgewater er i rute til Norge til sommeren.

Dee Dee Bridgewater til Kongsbergjazz: – En av jazzens største

Publisert Sist oppdatert

– Endelig skal vi igjen stå tett i tett og oppleve fantastiske konserter, sier sjef for Kongsberg Jazzfestival, Ragnhild Menes.

Etter to år med nedetid på grunn av koronapandemien merker hun hvor etterlengtet jazzfestivalen er, både fra hele organisasjonen, fra publikum, frivillige og samarbeidspartnere.

Jazzfestivalen slapp et fint knippe navn før helgen, og fremst er endelig en amerikansk artist – Dee Dee Bridgewater, som kommer med bandet Memphis Soulphony for å spille på Kirketorget i Kongsberg fredag 8. juli.

Det loves tolkninger inspirert av alt fra franske chansons til afrikansk musikk fra Mali fra artisten som ifølge Menes har et stort publikum i Norge.

– Vi er utrolig glade for å endelig kunne si velkommen til Dee Dee Bridgewater på festivalen. Hun er en av jazzens største, sier festivalsjefen.

Åpningen av jazzfestivalen skjer dagen før, og først ut 7. juli er Angelina Jordan, som første gang opptrådte på Kongsbergjazz i 2014 som åtteåring. I dag er hun 16 år og har nådd ut til et stort, internasjonalt publikum.

Samme kveld på scenen trår Jarle Bernhoft til. Han har fått enda flere fans gjennom «Hver gang vi møtes»-deltagelsen nylig, og det loves at han tar med seg «et gigantisk liveband», ifølge pressemeldingen.

Siste navn ut er svenske Timbuktu som har med seg sitt liveband Damn!

Powered by Labrador CMS