Jonas Benyoub
Foto

Jonas Benyoub slapp debutalbumet sitt tidligere i år. Nå er han blant de 12 Stjerneskudd-kandidatene under by: Larm. Foto: Universal Music

Disse 12 kan bli årets by: Larm-stjerneskudd – og vinne en halv million

Publisert: 15. september 2022 kl 15.52
Oppdatert: 15. september 2022 kl 15.52

Det innebærer i tillegg til heder også en premie på 500.000 kroner. Avgjørelsen tas av en fagjury og lørdag vil 2022-vinneren være klar.

På listen står følgende 12 artister: Bo Milli, Drongo, Ayka, Makosir, Jonas Benyoub, Jon Ranes, Marstein, Michelle Ullestad, Synne Vo, Witch club Satan, Siyabång og William Gamborg.

Juryleder Malin Kulseth medgir at konfliktnivået i juryen var høyt, og at de ikke klarte å velge bare ti navn.

– Vi er veldig fornøyd med å ha landet på en liste med 12 artister og band med stor sjangervariasjon og gleder oss til å gå løs på den nær umulige oppgaven det er å kåre en vinner, sier Kulseth.

Synne Vo
Foto

Synne Vo på Spellemannprisutdeling tidligere i år. Nå er hun blant de 12 Stjerneskudd-nominerte under by: Larm. Foto: Annika Byrde / NTB

Juryen skal blant annet legge vekt på om artisten har hatt en god oppbygging mot festivalen og om artisten har klart å engasjere publikum, presse, og fått buzz i sosiale medier. Totalvurderingen skal si noe om artistens posisjon og hvorvidt vinneren er rustet for et større gjennombrudd.

I 2021 var det artisten Metteson som stakk av med seieren og den halve millionen. Han kommer for å gi stafettpinnen videre til neste stjerneskudd under prisutdelingen lørdag kveld i Oslo.