MusikkPlot

Disse spås å prege norsk musikkliv fremover

Patrick Makosir og bandet Ævestaden er to unge låtskrivere som bransjeorganisasjonen Nopa tror vil prege norsk musikkliv fremover.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag mottok Makosir og Ævestaden, som består av Levina Storåkern, Kenneth Lien og Eir Vatn Strøm, sine Nopa-stipendier på et arrangement under by:Larm. De føyer seg inn i rekken av tidligere stipendiater som Aurora, Dagny, brenn, Niilas og Charlotte dos Santos.

Patrick Makosir byr på norsk R & B med uanstrengte melodiføringer og følelsesladde tekster fremført med sårbar stemme. «Vi har å gjøre med en nyskapende artist og låtskriver som har et godt øye og øre for samtiden», heter det fra juryen. Og Makosir lover på sin side å lage mer musikk.

– Det er det jeg elsker. Og å spille flere gigs forhåpentligvis, sier han.

Foto Ævestaden vant også et Nopa-stipend for sin låtskriving. Foto: Nopa

Ævestaden var en tydelig favoritt hos Nopa-juryen, ifølge pressemeldingen. Med tydelig og original identitet, folkinspirerte melodier og organisk instrumentering, samtidig som låt- og tekstskrivingen oppleves som kontemporær.

«Dette er en gruppe låtskrivere som allerede leverer en gjennomført pakke, og som vi tror kommer til å prege Musikk-Norge i tiden fremover», het det om trioen.

Powered by Labrador CMS