Foto

New Jordal Swingers-legenden Eigil Berg er ute med nytt soloalbum. Foto: Helge Jørgensen.

Eigil Berg slipper nytt album

Publisert: 16. august 2022 kl 09.22
Oppdatert: 16. august 2022 kl 09.22

Musikken fra det nye albumet fikk en flying start da første single ut, «Bære over», ble belønnet med anmeldersekser på terningen og overskriften «Ny musikk frå ein meister»!

Eigil Berg beskriver musikken på albumet slik:

– «Skygge og sol» er et knippe nye låter som har godgjort seg en stund. Noen med tjuvstart i konsertsammenheng og andre som «bilder inni hue», som stadig har tatt nye vendinger før de endelig fant veien fram til felles samling. Albumet gir et tverrsnitt av forskjellige typer musikk jeg har tatt inn over meg underveis. Jeg må kunne tillate meg det nå. Jeg inviterer lytteren til å bli med på en reise med åpne ører der vi kan gå fra den sarteste pianoinstrumental og rett over i energiske elgitarer. Her røper jeg flere av inspirasjonskildene mine. Jeg begynte jo i beat-band i tenårene da vi var inspirert av den britiske bølgen med Kinks og sånne band, men jeg digga også Jobim-skolen med hele den arven. Albumet er velsignet med kreative musikere i lekent samspill og ikke minst tekstene fra Ingvar Hovland. Jeg er trygg der. Dette står jeg inne for – fullt og helt, sier Berg.

Bandet består av Rune Arnesen (trommer), Jørun Bøgeberg (bass), Geir Sundstøl (gitarer) og Eigil Berg (piano) med gjestene Tom S. Lund (nylonstrenger) og Lasse Hafreager (orgel).

«Skygge og sol» blir utgitt på alle digitale plattformer. For tilhengere av det fysiske formatet blir albumet også utgitt på CD med gatefoldcover og 20-siders booklet.

Saken fortsetter under annonsen