F.v. Lars Saabye Christensen, Anneli Drecker og Ketil Bjørnstad
Foto

Nå følger denne trioen opp 2018-skiven «A Suite of Poems» med et nytt album kalt «Between Hotels and Time»: F.v. Lars Saabye Christensen, Anneli Drecker og Ketil Bjørnstad. Foto: Gitte Johannessen / NTB

Flere sanger på reisefot fra sterk trio

Publisert: 3. oktober 2022 kl 09.04
Oppdatert: 3. oktober 2022 kl 09.04

­Da trioen i 2018 slapp albumet «Suite of Poems», fortalte de hvordan de var bragt sammen av hotellrommene de alle har bodd på i kraft av sine yrker.

Det var Lars Saabye Christensen som skildret hotellromensomhet og rare tanker som følger i diktform. Han sendte diktene til Ketil Bjørnstad som tonesatte dem – og øyeblikkelig tenkte på Anneli Dreckers stemme.

– Man er glad i hoteller, men så kommer man til et punkt hvor de blir en forbannelse, en unntakstilstand. Å våkne til «hvor er jeg nå»-følelsen. Alt er forbi hele tiden når du er på hotell. Du skal ikke bli der – eller komme igjen. Du har trådt til side for ditt eget liv, sa Lars Saabye Christensen til NTB den gang.

Nå følger de opp med et nytt album kalt «Between Hotels and Time»», som utkommer 21. oktober. Allerede nå er singelen «My Suitcase and Me» å høre.

– Jeg kan jo si, som komponist i denne sammenhengen, at teksten til Lars traff meg med full kraft. I diktet bønnfaller dikteren sin egen koffert om ikke å forlate ham. Det var så mye mer han hadde ønsket å gjøre her i livet. Jeg tror alle som har levd en stund, eller som er rammet av sykdom, kan gjenkjenne denne lengselen etter det tapte, sier Bjørnstad om låtteksten.

Han akkompagnerer Anneli Drecker på piano, og sier at «My Suitcase and Me» ble spilt inn på første forsøk.

– Vi hadde ikke øvd sammen på den en gang. Vi bare visste så godt, begge to, der i Propeller Studio, hvor vi ville.