MusikkPlot

Frisk dusj fra TØFL

SINGEL | Indiepopgruppa er ute med den nye singelen «Dusjen». Låta har vært en del av settlisten deres i fire år og fansen har ventet spent på dens ankomst på strømmetjenestene.

Publisert Sist oppdatert

Da bandmedlemmene Hans og Tobias stilte til intervju, var de på popskolen i Lillehammer for å fullføre en låt på det kommende albumet, som slippes i høst.

– Hvordan føles det å være ute med en ny singel?

– Det er veldig deilig. Med de fleste låtene våre har det vært en lang prosess fra idé til utgivelse og denne har virkelig fått kjørt seg. Vi har skvist, vridd og vendt på den, sier de.

Livefavoritt

Bandkameratene forteller videre at låta er en livefavoritt. De innrømmer at det er et litt absurd å skrive en konseptlåt om dusjen, men at den har vært veldig gøy å spille inn.

På tampen av fjoråret slapp bandet sin første singel på fire år. Det var både skummelt og litt nytt, ettersom de aldri vet helt hvordan fansen vil respondere.

Den nyeste utgivelsen handler om hvordan dusjen kan være redningen når man har gått på en smell.

– Det er en garanti for å få et lite kick, det er et endorfin-rush. Dusjen er redningen, dusjen er oasen i midten av desperasjonen, forteller bandkameratene.

TØFL ønsket å lage en hyllest til dusjen, og forklarer at det kan være et mye større kick i en dusj enn i en sigarett.

– Hver gang jeg tar en dusj er det digg.

Nærmer seg ravetempo

Låta har de spilt live helt siden 2018, og har prøvd litt ulike drakter på den siden da. Det endte med at den fikk en rimelig rask rytme, som nærmer seg ravetempo. I løpet av prosessen spilte de låta for musikkprodusenten Tor Erik Hermansen fra produksjonsteamet Stargate. Han mente det var den raskeste låta han hadde hørt.

– Den har vært gjennom en lang prosess å fange den følelsen man får live, det er en veldig intens låt. Vi har produsert den i mange omganger og fått masse hjelp fra venner, sier musikerne.

– Hva er deres favorittlinje fra den nye låta?

«Føler du noe nå» beskriver en følelse mange går med om dagen.

– «Jeg er på kunstutstilling, men jeg føler ingenting. Det er veldig mange kunstutstillinger som mange ikke føler noe av, sier bandmedlemmene.

Låtarbeidet startet med en enkel demo som de lagde før de skulle spille en konsert. Vanligvis utvikler arbeidet seg med at de jammer sammen og spiller låtene mye live. De tenker ut låtkonseptet sammen, og på denne låta har alle bandmedlemmene bidratt med enten tekst eller idéer.

De prøver som oftest ut ulike drakter på låtene for å gjøre det interessant hele veien. Videre forteller de at låta ble mikset to ganger, for så å bli tatt tilbake til skrivepulten igjen. Det var viktig for bandet å finne det perfekte, mest autentiske lydbildet.

Hentet inspirasjon fra Anderson .Paak og Ariana Grande

– Hva blir dere inspirert av, både musikalsk og tekstmessig?

Å gå på andre konserter. Soundmessig er det mange band. På denne låta er inspirasjonen hentet fra både Anderson .Paak og Ariana Grande. Så er det litt psytrance-referanser. Tekstlig er det egentlig bare ting vi tenker og føler på, sier bandmedlemmene.

For TØFL er det viktig å formidle et budskap med musikken. De gjør mange omganger på en sangtekst før den er klar, det er viktig at lytterne forstår tekstene, at de er relevante og tilgjengelige. De sier «Dusjen» har en både morsom og trist tekst. Så ønsket de å vise fram dialektord og å få løftet fram helt hverdagslige ting.

– Dusjen er en viktig ting for mange. Det føles ikke naturlig å snakke om hvor vakkert det er, forteller bandkameratene.

Av artister de mener er flinke med formidlingen av budskap, nevnes TIX, Leonard Cohen, John Olav Nilsen og Tønes.

– Det er så personlig hvem som blir truffet.

Selvransakende musikk

– Kan dere beskrive det kommende albumet med tre ord?

– Håpefullt, intenst og selvransakende.

De sier det er fint å formidle det som føles viktig i hverdagen. Det går ofte i ting bandmedlemmene føler på, noe som fort blir selvransakende.

Samarbeidet med produsenten uttrykker de som veldig viktig.

– Det å få andres blikk og idéer blir litt som krydder. Det er digg å kunne jobbe med mange forskjellige kloke hoder, beretter musikerne.

Ofte kan en liten kommentar eller idé gi låta en mer passende drakt, som tempoforandring eller rett og slett å kutte en del.

Gløder i flere dager etter en konsert

– Hva er det beste med å stå på scenen igjen?

– Å synge og danse sammen med folk. Det føles helt spesielt når du ser at folk blir dritglad og at de koser seg.

Videre sier bandkameratene at de blir proppfull av endorfiner når de står på scenen, spesielt om det er god stemning i konsertlokalet.

– Man gløder i noen dager etter det, legger de til.

Nå skal TØFL fullføre det kommende albumet. Så legger de ut på en albumturné til høsten, med flere gigs i Oslo. De skal varme opp for den norske poprock gruppa Mods i Stavanger, nå i juni.

– Det er mye å gjøre, som vi tror kommer til å funke veldig fint. Vi har stelt i stand det beste sceneshowet som vi skal helprofesjonalisere, forteller musikerne.

Powered by Labrador CMS