MusikkPlot

Girl in red har fått platekontrakt med Columbia Records og skal turnere i USA fra mars av.

Girl in red signerer platekontrakt med stort amerikansk plateselskap

Publisert Sist oppdatert

Girl in red har signert platekontrakt med Columbia Records, melder Variety.

Det tradisjonsrike, amerikanske plateselskapet, som ifølge Store Norske Leksikon spilte en viktig rolle i populariseringen av LP-platen, er i dag eid av Sony Music. Signeringen kommer rett i forkant av at Marie Ulven, som girl in red heter, legger ut på en stor, amerikansk turné fra 7. mars.

Blant annet skal girl in red stå på scenen i Coachella 16. og 23. april.

Variety skriver at den norske artisten har solide strømmeresultater i indiesjangeren der borte. To av hennes tidlige singler, «I Wanna Be Your Girlfriend» fra 2017 og «We Fell in Love With October» fra 2018, er blitt sertifisert til gull i USA og sistnevnte har 370 millioner streams på Spotify.

Bransjebladet utropte fjorårsalbumet «If I Could Make It Go Quiet» til en av årets topp 10-album fra 2021, og intervjuet henne blant annet for sin Young Hollywood-utgave i fjor. Da uttalte girl in red at hun til tross for mørke temaer på mange av låtene, så forventet hun at hennes første USA-turné ville bli jublende moro.

– Hvis folk relaterer seg til en sang som «Summer Depression», ønsker jeg å fortelle dem at dere vil bli ok, fordi den samme personen som følte de tingene nå er lykkelig, sa Ulven.

Som ikke bare er nominert til rekordmange Spellemannpriser – utrolige syv – her hjemme: I januar mottok hun sin første nominasjon i artistgjennombrudd-kategorien under GLAAD Media Awards – som deles ut for 33. gang i Los Angeles 2. april og 6. mai i New York.

Powered by Labrador CMS