Foto

Karrieren til Christine Hals startet med studier i musikkproduksjon og filmmusikk-komposisjon i Sverige. Deretter gikk turen videre til USA og USC-University of Southern California. Foto: Svein Finneide.

Hals ser mot Hollywood

Publisert: 18. august 2022 kl 10.05
Oppdatert: 18. august 2022 kl 10.05

Låten heter «Udyr, The Spirit Walker», og har allerede fått seks millioner avspillinger når NTB tipses om saken.

– Jeg har sunget for «League of Legends» tidligere, men dette var første gangen jeg ble spurt om å komponere. Dette er en forespørsel jeg nesten ikke hadde turt å drømme om. Stort sett er det veldig store og kjente band, som for eksempel Imagine Dragons, som får muligheten til å skrive for spillet, sier hun.

– Gamingverden er ekstremt mannsdominert, så bare det gjør det til en liten sensasjon at de kontakter meg, her hjemme i lille Norge, fortsetter sangeren og komponisten, som opprinnelig er født i Drammen.

– Men pappa har en gård i Nordkjosbotn i Troms, så der har jeg bodd store deler av livet. Der sang jeg geitene ned fra fjellet, forteller hun videre. Og sier denne kunnskapen kom godt med da hun i 2013 ble headhuntet til å medvirke i musikkproduksjonen av «Frost».

– Jeg synger alle lokkeropene i «Frost 1», noe som faktisk inspirerte manuset og plottet rundt stemmen, eller sirenen, i «Frost 2» – som Aurora synger. I «Frost 1» skrev jeg også den norrøne teksten i Elsas kroningsscene «Heimr Árnadalr». De høye lokkeropene er forresten inspirert av nettopp lokkeropene jeg brukte da jeg som barn fikk lokket geitene ned fra fjellene – med sang. Disney ble veldig begeistret for akkurat det, ler Hals.

For tiden er Christine Hals mest aktiv som filmkomponist, nå nærmest med musikk til «Narvik»-filmen, som får premiere i desember.