MusikkPlot

– Årsmøtets vedtak styrker demokratiet i Tono, sier styreleder, Jørgen Karlstrøm.

Historisk endring i Tono

– Årsmøtets vedtak styrker demokratiet i Tono, sier styreleder, Jørgen Karlstrøm.

Publisert Sist oppdatert

Mer enn dobbelt så mange Tono-medlemmer får nå stemmerett, etter vedtak på årsmøtet. Det melder organisasjonen selv i en pressemelding i dag.

– Etter loven om kollektiv forvaltning har Tono et ansvar for å sikre likebehandling av medlemmer. Samtidig har styret et ønske om å styrke medlemmenes mulighet for innflytelse i Tono, og å ta konkrete grep for å styrke demokratiet. Et omforent styre valgte derfor å foreslå overfor årsmøtet å innføre en betydelig reduksjon i terskelen for å kvalifisere til status som «stemmeberettiget medlem», sier Jørgen Karlstrøm, som ble gjenvalgt som styreleder i Tono på årsmøtet.

– Vi er glade for at årsmøtet nå har tatt et så tydelig prinsipielt standpunkt for et styrket demokrati i Tono, legger han til.

Årsmøtet vedtok denne uka å senke kravene for å for å bli «stemmeberettiget medlem» i organisasjonen. Resultatet er at antallet Tono-medlemmer som kan delta på organisasjonens årsmøte, stemme på tillitsvalgte og selv stille til valg for tillitsverv i organisasjonen mer enn dobles fra årsskiftet, fra 1 972 til 4 663 medlemmer.Det nye antallet stemmeberettigede medlemmer representerer cirka 85 prosent av avregningene til Tonos medlemsmasse, som per mai 2022 utgjør cirka 38 000 komponister, tekstforfattere, arvinger og musikkforlag, ifølge organisasjonen.

Powered by Labrador CMS