Foto

Karin Park er singel-aktuell. Foto: Geert Braekers.

Karin Park med singel

Publisert: 2. august 2022 kl 15.39
Oppdatert: 2. august 2022 kl 15.41

Karin Parks «Opium» er en fortelling om overveldende lidenskap, den melankolske tyngden av en altoppslukenede kjærlighet som fortærer. Et delikat og sparsommelig piano skimrer på overflaten av et ambient bakteppe, som gir følelsen av endeløs lengsel. Parks vokal, intim og sirenisk, vil føre deg ut på dypet for å bli knust.

– «Opium» er først ut av 10 sanger som jeg valgt ut fra mine 20 år som låtskriver. Sangene har blitt spilt inn på nytt sånn som jeg hører dem nå. I helt ny bekledning, sier Karin Park.

Park har blitt omtalt som «den skandinaviske Nico» (The Velvet Underground etc) for sin personlighet, og den mørke ambientlegenden Lustmord kalte henne «en naturkraft». Men til tross for et år med utsolgte show som hovedrollen i Les Miserables i Oslo og opptredener sammen med Lana Del Rey og David Bowie, har Karins talenter fortsatt vært noe undereksponert for det virkelig brede publikum. Dette kan endre seg nå, med et nytt album på trappene og en omfattende europaturné med A.A. Williams i høst.

Hennes særegne og karismatiske mezzosopranstemme har ofte blitt sammenlignet med ikoniske kvinnestemmer som Kate Bush eller Björk, og det er med disse velkjente klangene hun skildrer en verden som er helt unik for henne. Mørkt, fremmed og grublende, som allikevel oser av fortrolighet og hygge.

«Opium» er skrevet av Karin Park, Dave Etherington og Tinashe Fazakerley.