MusikkPlot

Melafestivalen melder seg tilbake

Melafestivalen melder seg tilbake etter tre år og går av stabelen 12. til 14. august på Rådhusplassen i Oslo – med fri entré og sterke artister.

Publisert Sist oppdatert

­En av dem er Manu Chao, som fra scecnen i 2019 sa «vi sees neste år» og inviterte seg selv tilbake. Det tok tre år – for i koronaårene imellom ble festivalen arrangert kun med kortreiste, norske artister.

Angélique Kidjo blir også å se på Melascenen. Over 30 år etter debuten er hun fortsatt en av de viktigste stemmene fra det afrikanske kontinentet, hyllet av nye afrobeatstjerner. Hun er i Norge med musikken fra «Mother Nature», hennes ferske, Grammy-vinnende plate.

En annen Melaaktuell Grammy-vinner er Arooj Aftab. Hun ble tidligere i år første vinner av den nye kategorien beste globale musikkfremførelse med låten «Mohabbat» – og dermed den første pakistanske Grammy-vinneren. Barack Obama hadde låten på sin sommerspilleliste i fjor.

Andre artister på hovedscenen på Rådhusplassen er rapperen Imenella, Jarle Bernhoft og Naseebo Lal.

Det blir også en klassisk musikkscene på Nobels Fredssenter, med hovedvekt på den nordlige tradisjonen av sørasiatisk musikk hvor rag (melodi) og tal (rytme) står sentralt – med navn som Rohini Sahajpal, Abu Fareed Qawwal og Ashraf Sharif Khan.

Melafestivalen byr også på fire klubbscener, så vel som andre aktiviteter som dabkedans, capoeira og flammeshow, gateorkester, bollywoodmusikk, salsa, workshops for barn og mat fra det globale sør.

Powered by Labrador CMS