Morten Abel
Foto

Kan se tilbake på en lang karriere: Morten Abel. Foto: Vidar Ruud / NTB

Morten Abel fyller Spektrum – tar med seg Kork

Publisert: 7. september 2022 kl 10.52
Oppdatert: 7. september 2022 kl 10.52

I år feirer Morten Abel et aldri så lite jubileum, i og med at han fyller 60 år i oktober. Samtidig kan han se tilbake på en 40 år lang karriere, og dermed er det duket for et lite tilbakeblikk – som han også tar med seg publikum på.

Det vanker flere konserter på hjemmebane – med Stavanger symfoniorkester – i oktober. Nå utvider han – og setter kurs mot Oslo 4. november for en konsert i storstua Oslo Spektrum.

Her stiller han sammen med Kork, og sammen vil de by på låter fra ulike musikalske konstellasjoner i Abels karriere.

– Jeg har alltid holdt de forskjellige prosjektene mine atskilt. Mods, The September When, Peltz og solo-låtene. Når jeg nå skal samle låtene i én konsert, måtte det være med en annen innpakning, derfor var det fantastisk at Kork ville bli med på dette. Det blir spennende å høre hvordan alle disse epokene, som spenner over så lang tid, og så forskjellige uttrykk, nå skal presenteres som én konsert, sier Abel via pressemeldingen.

Det startet med Mods og låter som «Tore Tang» og «Me to går alltid aleina», fortsatte med The September When og hiter som «Bullet Me», «Cries Like A Baby» og «Can I Trust you».

Deretter ble det samspill med bandet Pelz – før Abel for alvor sparket i gang solokarrieren på slutten av 90-tallet.