MusikkPlot

Kommunikasjonsdirektør i TONO, Willy Martinsen. Foto: Sverre Chr. Jarild.

Høyesterett skal behandle sak mellom TONO og Oslo-filharmonien

– Saken dreier seg om å sikre komponistene og sangtekstforfatterne et rimelig vederlag, og vi ser frem til at Høyesterett skal behandle saken i dens fulle bredde, sier Willy Martinsen, kommunikasjonsdirektør i TONO.

Publisert Sist oppdatert

­22. desember kunngjorde Høyesteretts ankeutvalg at saken mellom TONO og Oslo-filharmonien skal behandles i Høyesterett. – Saken dreier seg om å sikre komponistene og sangtekstforfatterne et rimelig vederlag, og vi ser frem til at Høyesterett skal behandle saken i dens fulle bredde, sier Willy Martinsen, kommunikasjonsdirektør i TONO.

Høyesteretts ankeutvalg kunngjorde i dag at saken mellom Oslo-filharmonien og TONO skal behandles i Høyesterett. TONO leverte sin anke til Høyesterett den 20. oktober etter at TONO tapte i Borgarting lagmannsrett 19. september.

– Saken mellom TONO og Oslo-filharmonien dreier seg primært om hvordan vederlaget til komponistene og sangtekstforfatterne skal beregnes for konsertarrangører som i hovedsak har sine inntekter fra offentlige tilskudd. Saken reiser prinsipielle spørsmål knyttet til forståelsen av lov om kollektiv forvaltning av opphavsrett. Nå ser vi frem til behandlingen i Høyesterett, slik at rettstilstanden på området kan bli avklart, sier kommunikasjonsdirektør i TONO, Willy Martinsen.

Sentralt i saken er spørsmålet om hvorvidt offentlige tilskudd skal tas hensyn til ved beregningen av vederlaget fra Oslo-filharmonien, noe TONO mener er nødvendig for at betalingen til komponistene og sangtekstforfatterne skal bli rimelig. Årsaken er at Oslo-filharmoniens inntekter i hovedsak kommer fra offentlige tilskudd.

Det er ikke kunngjort når saken blir behandlet.

Høyesteretts kunngjøring kan leses her.

Powered by Labrador CMS