Foto

Foto: Endre Forbod.

Rasmus og verdens beste band med nytt album

Publisert: 19. september 2022 kl 14.06
Oppdatert: 19. september 2022 kl 14.06

Bandet er landets største barnemusikkband, med tre spellemannpriser, Teskjekjerringprisen, flere millioner streams, seks plater, to teaterstykker, musikk til NRK Super, konserter på de fleste store norske kulturfestivaler samt hundrevis av skolekonserter (sannsynligvis over tusen) på samvittigheten.   

– Barnemusikk blir sjeldent omtalt. Det blir også ofte skrevet at alt var mye bedre før. Vi er likevel noen få proffe band og artister som lager «indie-barnemusikk», og vi mener jo at dette fortjener oppmerksomhet, sier bandet. 

Det nye albumet «Tunga på gjerdet» er innspilt i legendariske Duper Studio (Bergen) og produsert av ringrev Yngve Sætre og Enslaved-trommeslager Iver Sandøy. Gjestevokalist på tre låter er Christine Sandtorv – vokalist og låtskriver i Ephemera, og også prisbelønnet barnemusiker i prosjektet Stjerneteller. 

«Tunga på gjerdet» inneholder 13 nye låter, deriblant «En katt som sa voff», «Chili», «Tunga på gjerdet», «Bra nok» og dessuten en gjendiktning av den persiske barnesangen «Ey Zanboore Talaayi». 

– Samtidig med utgivelsen, gir vi ut en sangbok der hver låt er illustrert av Kari Stai. Hun har blant annet skrevet bøkene om «Jakob og Neikob» og vunnet både Brageprisen og Kritikerprisen.