Burna Boy
Foto

Burna Boy på en USA-konsert denne sommeren. Neste sommer er han klar for Roskilde. Foto: AP

Roskilde slipper de 16 første festivalaktuelle artistene – fokus på veien fremover

Publisert: 31. oktober 2022 kl 15.27
Oppdatert: 31. oktober 2022 kl 15.27

­Den nigerianske afrobeatstjernen Burna Boy topper plakaten foreløpig. Han er i godt selskap med den franske popstjernen Christine and the Queens med sitt Redcar-prosjekt, den danske rapperen Kesi, amerikanske Denzel Curry og den japansk-britiske queerpopartisten Rina Sawayama.

Karpe med sitt «Omar Sheriff»-konsept er også klare for den danske storfestivalen, sammen med 070 Shake, Lorna Shore og Soul Glo fra USA, danske Prisma og ee gee, britiske Hudson Mohawke, sørkoreanske Leenalchi, kongolesisk-belgiske Lous and the Yakuza og Florence Adooni – gospelartisten som gjør sin første konsert utenfor hjemlandet Ghana.

Rina Sawayama
Foto

Også Rina Sawayama, her på Hyde Park-festivalen i sommer, er Roskilde-klar. Foto: AP

Ifølge festivalen har disse 16 det til felles at de alle står for progresjon og det å finne nye veier i sine liv, enten det handler om å gjøre opprør mot eksisterende samfunnsnormer eller gjennom å utforske egen identitet.

– Roskilde Festival må være synonymt med nysgjerrighet og mangfold. Enten det koker ned til kulturell aktivisme eller musikalsk eventyrlyst, setter artistene i dagens slipp en kurs for fremtiden. Det er viktig for oss som festival å understreke at kunst kan spille en rolle i å vise oss veien fremover, uttaler programansvarlig Anders Wahrén.

Saken fortsetter under annonsen