Foto

Marthe Amanda Vannebo

Signe Marie Rustad slipper singel fra sitt kommende album

Publisert: 16. november 2022 kl 13.47
Oppdatert: 16. november 2022 kl 13.47

– «Bark Up Someone Else's Tree» handler om hvor lett det er å lukke øynene for det som ikke fungerer i et forhold, så lenge lidenskapen er der og man tror man er forelsket. I retrospekt var det kanskje åpenbart at det ikke ville funke, men å slippe taket når man er følelsesmessig knyttet til noen kan være ekstremt vanskelig. I alle fall er det det for meg, sier Signe Marie Rustad.

Med de poetiske tekstene og lyriske vendingene hun er kjent for, og et samkjørt band som har backet henne i årevis, er Rustads nye album en naturlig videreføring av uttrykket på det forrige albumet. Samtidig er det noe helt nytt.

Der americana-soundet fikk en mindre fremtredende rolle på «When Words Flew Freely», til fordel for et bredere, organisk og pianodrevet Laurel Canyon-uttrykk, lar musikken på «Particles of Faith» seg vanskelig plassere i en sjanger. Albumet er naturlig forankret i en tidløs singer-songwriter-tradisjon, med nikk til pionerer som Joni Mitchell og Carole King, men har også tydelige innslag av andre inspirasjonskilder. 

Alternativ pop/rock fra 80- og 90-årene har alltid hatt stor innflytelse på Rustad, og på «Particles of Faith» er dette tydeligere enn noen gang: R.E.M., Fiona Apple, Crowded House og Tori Amos var viktige bestanddeler både i Rustads platesamling og på TV-skjermen via MTV.

Rustad har vært en kritikerrost plateartist siden starten, men med «When Words Flew Freely» smalt det virkelig. Anmelderne trillet femmere og seksere og plata havnet på flere årsbeste-lister. Lindmo ble besøkt, Rustad ble booket til Øyafestivalen, og hun mottok en Spellemannpris for beste tekstforfatter. Etter utstrakt turnering siden høsten 2019, markerte Rustads opptreden på Øyafestivalen 2022 en avrunding av sitt forrige plateprosjekt, samtidig som det introduserte neste kapittel. To låter fra «Particles of Faith» ble fremført fra hovedscenen, og det ble annonsert for publikum at ny plate er på vei.