Foto

Sol Heilo har fått sette sitt preg på en kjent Egner-vise, nemlig «Røvernes letevise». Foto: Heiko Junge / NTB

Sol Heilo har gitt sitt preg til «Røvernes letevise»

Publisert: 13. mai 2022 kl 10.21
Oppdatert: 13. mai 2022 kl 10.24

Det sier komponist og artist Sol Heilo, som har en liten finger med i spillet når en ny film, basert på klassikeren «Folk og røvere i Kardemomme by», er på trappene. Hun har nemlig nyarrangert «Røvernes letevise»:

– Egners musikk har absolutt vært med på å utforme mitt eget musikalske uttrykk, og jeg har med stor respekt forsøkt å beholde det gamle uttrykket i en ny og mer moderne innpakning, sier hun videre.

«Røvernes letevise» er allerede klar – og kan blant annet høres – og ses – på YouTube.

Samtidig som letevisa slippes i ny drakt, åpner også Dyreparken i Kristiansand en helt ny attraksjon – som tar deg med inn bak innspillingen av filmen.

Det er Rasmus A. Sivertsen som har regissert nye «Folk og røvere i Kardemomme by», som får premiere 25. desember 2022. Han har tidligere gitt oss filmer som «Kurt blir Grusom», tre Flåklypa-filmer, «Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin», «Dyrene i Hakkebakkeskogen» og «Kaptein Sabeltann og den magiske diamant».

Manuset til «Folk og røvere i Kardemomme by» er det Karsten Fullu og Ingrid Haukelidsæter som står for. Filmen er spilt inn i Kardemomme by Filmstudio i Dyreparken, og stemmegivere til Kasper, Jesper og Jonatan er Thorbjørn Harr, Aksel Hennie og Jeppe Beck Laursen.