MusikkPlot

Sturle og Sjur Dagsland vant Tono-pris i kategorien for utfordrer

I helgen vanket det Edvard-pris fra Tono til brødrene Sturle og Sjur Dagsland for verkene på debutalbumet «Sturle Dagsland».

Publisert Sist oppdatert

– Det låter tidløst, men moderne. En vilter, inderlig og ærlig stemme som søker bredden i menneskelig erfaring gjennom ytterpunktene. Sannheten ligger i randsonen, sier juryen om det som er å høre fra artisten Sturle Dagsland og produsent og multiinstrumentalist Sjur Dagsland.

For ifølge juryen lyder musikken de lager som «det fortapte adoptivbarnet til Björk på LSD, det er Aurora på marerittvranga og abstrahert Korn. Dette er knudrete folkemusikk med stadionrock-potensial og syvende far i huset oppi hornet på veggen. Dette er tusen ungdommers vrede i en sangers stemmebånd».

Foto Jurymedlem Sten Ove Toft deler ut Edvard-prisen i klassen for utfordrer til brødrene Sturle og Sjur Dagsland under festivalen Høstsabbat i Jakobskirken i Oslo sist lørdag. Foto: Tim Harris

De stakk av med prisen – på 50.000 kroner, et trofé og et diplom laget av Magne Furuholmen – i kategorien for utfordrer. De to andre nominerte var Vilde Tuv for «Melting Songs» og Stian Carstensen for «Musical Sanatorium».

Edvard-prisen har vært utdelt årlig av Tono siden 1998 til komponister og sangtekstforfattere som har skapt musikkverk av særlig høy kvalitet året før.

Powered by Labrador CMS