Metteson intervjues i den britiske avisen The Guardian.
Foto
Handout / NTB

The Guardian med intervju med Norges nye stjerneskudd

Publisert: 5. januar 2022 kl 12.57
Oppdatert: 5. januar 2022 kl 12.57

– Jeg tror jeg lager musikk som må oppleves live. Jeg håper jeg kan ta folk med storm og gi dem en perfekt popopplevelse, sier Metteson – i et fint nytt intervju med den britiske avisen The Guardian.

Anledningen er at Metteson (28) er aktuell som oppvarmer for Aurora på hennes planlagte britiske turné til våren. «En sjanse for britiske publikummere til å få en smak av hans nyfunne frihet og sensuelle sceneopptreden», mener The Guardian, som sammenligner «den norske popstjernen» med en mer poppet utgave av Perfume Genius.

Den nyfunne friheten viser til at Sverre Breivik, som Metteson heter, strevde med sin seksualitet og ikke kom ut av skapet før han flyttet til Oslo for å studere.

– Det var ikke et fengsel, men jeg angrer på det. Nå oppdager jeg gleden og nytelsen av det å være ung, sier Metteson til The Guardian, som skriver at ny musikk er underveis i kjølvannet av fjorårets debut-EP «Convince Me» og loves i løpet av noen måneder. Sist ut er singelen «Under Your Shirt», som avisen beskriver som «symfonisk men øm».

– Jeg forsøkte tidlig å lage mer kompakte melodier og kul klubbmusikk, men jeg ville kline til med et stort refreng fordi det er hva følelsen kaller for. Jeg er ikke en hviskende, kul og rå sanger, sier Metteson, som er teaterutdannet og i fjor høst hadde en av hovedrollene i Den Nationale Scenes oppsetning av «Engler i Amerika».

Premieren sto bare en drøy uke etter at han vant prisen som Årets stjerneskudd under by: Larm. En halv million kroner tilfalt artisten som ifølge juryleder kom som «skutt ut på himmelen» og nå blant annet blir å se på Sentrum Scene 24. mars og på Øya i august.

– Det jeg har funnet ut de siste par årene, er at jeg fungerer best når jeg gjør så mye som mulig på alle mulige kreative områder, og lar de forskjellige banene spille hverandre bedre. Jeg har blitt en tryggere skuespiller av Metteson, sa han selv til Blikk før jul.