MusikkPlot

Tommy Tee er veldig klar for konsert på Rockefeller i februar.

Tommy Tee feirer 50-årsdagen med plate og konsert

Publisert Sist oppdatert

– Endelig åpner landet (på ekte) og vi skal ha tidenes åpningsfest, sier Tommy Tee om sin forestående konsert 25. februar på Rockefeller.

Dit tar han med seg venner og skal feire sin egen, nye plate «Overskudd». Den utkommer 11. februar og er hiphopveteranens tiende album. Tommy Flaaten, som han heter i det sivile, fylte 50 år før jul i fjor og er i følge pressemeldingen «i slaget om dagen».

På den kommende konserten llover han både låter fra «Overskudd» så vel som «et lite dykk i katalogen for klassikere» på Rockefeller-konserten. I fjor slapp Tommy Tee singelen «Toppform» med gjester som Jonas Benyoub, Yosef Wolde-Mariam fra Madcon og Lars Vaular.

Tommy Tee er hiphopveteran – noe han for øvrig ble kalt allerede da han var 33 år, ifølge NTBs fotoarkiv. Men også DJ, graffitimaler, produsent og primus motor bak det legendariske plateselskapet Tee Productions, som blant annet har gitt ut Diaz, Warlocks, Opaque, Son of Light, Gatas Parlament og Don Martin.

– Mange har vært innom norsk hiphop i en eller annen form, mange har gjort og fått til ting. Men ingen har vært i nærheten så aktiv, så med i alle epoker, jobba så mye, hatt fingrene sine i så mange forskjellige vellykka prosjekter, vært så mye in the mix som Tommy. Jeg veit ikke om noe sidestykke i noe annet land heller, skrev Don Martin på Facebook i fjor på Tommy Tees 50-årsdag.

Powered by Labrador CMS