MusikkPlot

Ukrainsk stjernesopran synger «Turandot» på Metropolitan-operaen – strømmes til norske kinoer

Lørdag kan norske operaelskere begi seg på kino og se Metropolitan-operaens oppsetning av «Turandot» – med en uventet tittelrolleinnehaver.

Publisert Sist oppdatert

New York-operaens oppsetning av Puccinis «Turandot», i Franco Zeffirellis 1987-versjon, skal livesendes til kinoer rundt i verden.

Egentlig var det den russiske megastjernen Anna Netrebko som skulle sunget tittelrollen som den kinesiske prinsessen med det kalde hjertet. Men hun viste seg tidlig i Russlands krig mot Ukraina svært så uvillig til å trekke tilbake sin tidligere svært så offentlige støtte til Putin – så skjedde ikke før i slutten av mars.

Dermed kuttet Metropolitan-operaen alle bånd til Netrebko og tilbød den gjeve rollen i stedet til Liudmyla Monastyrska, som er født i Kyiv i Ukraina. Da «Turandot» sist lørdag hadde premiere i New York, hyllet Monastyrska seg inn i det blå og gule ukrainske flagget da hun tok imot applausen etter forestillingen.

Den ukrainske sopranen er også del av Ukrainian Freedom Orchestra, som skal turnere i Europa og USA i juli og august til støtte for ukrainske artister.

Ifølge TT rekker Metropolitan-operaens direktesendinger av forestillinger ut til over 2.200 kinoer i 70 land, inklusive Norge. Her vil «Turandot» bli å se på Gimle kino i Oslo.

Powered by Labrador CMS