MusikkPlot

­Vilde Vester slipper siste smakebit før kommende EP

SINGEL | Indiepopartisten Vilde Vester er ute med sin tredje singel, «Pustevansker», som handler om rollen hennes i en relasjon som ikke gikk som forventet.

Publisert Sist oppdatert

Dette er siste smakebit på EP-en «Jungel» som kommer mot slutten av måneden. Den nye låta ble skrevet i en periode da hun gjorde seg ferdig med videregående. Den skildrer derfor en yngre versjon av Vester.

– Hvordan føles det å være ute med ny singel?

– Det føles veldig bra. Det er jo noe jeg har jobbet med i en stund. Det er godt endelig å få det ut, sier nykommeren.

– Den kreative prosessen er som en kran

Hun skrev teksten for rundt fire år siden. Så inngikk hun et samarbeid med musikeren Kenneth Ishak, som har vært produsenten hennes de siste par årene.

Den kreative prosessen beskriver Vester som en kran som slås på. Når en slik flyt oppstår vet hun at hun har en times tid hvor kreativiteten flommer over.

– Jeg må utnytte det tidsrommet med bruk av instrument og taleopptak på mobilen. Prøver å få ut alt jeg kan, sier hun.

I etterkant tar hun på seg de kritiske brillene og ser hvor hun vil gjøre endringer på tekst eller melodi.

Når det kommer til hva som inspirerer indiepopsangeren går det mye i norske artister. Hun er glad i å høre på poptrioen No. 4, bandet Svømmebasseng og Kaja Gunnufsen. Når det gjelder tekst liker hun å lese poesi. Hun er også glad i å finne inspirasjon i det mennesker rundt henne sier.

– Jeg biter meg gjerne merke i fine vendinger. Da ser jeg om det er noe jeg kan spinne videre på, utdyper hun.

Autentiske historier

– Hvor viktig er det for deg å formidle et budskap med musikken din?

– For min del handler det vel så mye om den prosessen med å ha en idé eller en følelse. Noe man kjenner på som man har behov for å prosessere.

Vester bruker da å ta fra det abstrakte, og forme det til noe konkret. Videre forteller hun at sangene formidler historier som er så autentiske som overhodet mulig.

Den nye singelen handler om en relasjon hvor musikeren prøver å navigere i sin rolle. Hun sammenligner det med den følelsen man har når man står på kanten av et stup.

– Når man er på ferd å falle for noen. Skummelt og fint på samme tid, sier hun.

Av artister og band hun mener er flinke med formidlingen av budskap, trekker hun igjen frem No. 4. Vester har sansen for det enkle, når det blir sagt mye på en ren og enkel måte uten at det blir pompøst. Så nevner hun Cezinando som en ordsmed.

–Han er utrolig flink på å bruke ord på en innovativ måte, forteller artisten.

Samarbeidet med Kenneth Ishak

Alliansen med Kenneth Ishak har han spilt en viktig rolle i den musikalske prosessen. Nykommeren sier at han er like viktig for låtene som det hun er.

– Det er utrolig viktig at man jobber sammen med en produsent man trives med, som forstår deg og hvor du vil hen.

Hun legger til at hun ikke alltid vet helt selv hvor hun vil, derfor er det fint å ha en produsent som skjønner hva hun vil formidle. Vilde og Kenneth har samarbeidet godt om å finne det perfekte uttrykket for Vester og låtene.

I samarbeidet med Ishak kommer det frem nye sider ved låtene. Hun kan eksempelvis ha en tanke om at en låt skal være melankolsk og rolig, men så medbringer Kenneth forslaget om å gjøre det mer lekent. At det blir en kontrast mellom melodi og tekst.

– Vi kaster hele tiden ball og kommer frem til en fasit sammen, forteller musikeren.

– Du har en EP som kommer snart, kan du si mer om den?

– Den heter «Jungel» og består av fire låter som jeg og Kenneth har jobbet med, de to siste årene. Det er en organisk prosess som har tatt tid. Jeg skrev disse da jeg gikk på videregående og året etter, så låtene reflekterer en litt yngre versjon av meg selv, sier hun videre.

– Kan du beskrive den kommende EP-en med tre ord?

– Leken, drømmende og nostalgisk.

Vester røper at hun og Ishak er i gang med en ny EP, planen er å få gjort en del på den i løpet av sommerferien.

– Ellers skal jeg spille mer live, sier indiepopmusikeren.

Powered by Labrador CMS