MusikkPlot

Phil Anselmo (til høyre i bildet) sitt Pantera blir tatt av plakaten av flere europeiske festivaler. Til sommeren står de på scenen på norske Tons of Rock.

Ber Tons of Rock droppe det amerikanske bandet Pantera

Flere europeiske festivaler har den siste tiden fjernet metalbandet Pantera fra plakaten. Til sommeren kommer de til Norge.

Publisert Sist oppdatert

Debatten om det amerikanske metal-bandet Pantera har blusset opp etter at flere europeiske festivaler de siste ukene har fjernet bandet fra plakaten.

Årsaken er anklager om at frontfigur Phil Anselmo har kommet med rasistiske ytringer.

Det er spesielt en episode fra 2016 som nå dras frem igjen. Under en hyllestkonsert til et tidligere Pantera-medlem gjorde Anselmo noe som minner om en nazihilsen mens han brølte «white power». Klippet finnes på YouTube,

De tyske storfestivalene Rock am Ring og Rock im Park er blant festivalene som har tatt bandet av plakaten. I tillegg er det en festival i Wien som har gjort det samme.

Ber festivalen droppe bandet

Til sommeren er de amerikanske metal-legendene klare for konsert i Norge. De er et av navnene på festivalplakaten til Tons of Rock som arrangeres på Ekebergsletta i juni.

Flere norske band mener at de norske arrangørene bør følge etter de europeiske festivalene.

– Én håndbevegelse og to ord er nok til å starte en bevegelse, og at dette ikke dysses ned og fortrenges, det synes vi er viktig.

Det sier Johanna Holt Kleive, trommis i bandet Witch Club Satan, til NRK Radio. De er også booket til Tons of Rock.

Hun sier videre at det er dypt provoserende å skulle dele scene med Pantera.

Tons of Rock arrangeres på Ekebergsletta i Oslo. Her fra Kiss sin konsert i 2019. Foto Fredrik Hagen / NTB

Også bandet Hudkreft støtter Witch Club Satan i kritikken.

– Det er noen signaler man sender, da, sier de til NRK.

Ønsker bandet velkommen

Den norske festivalen ønsker på sin side Pantera velkommen til Ekebergsletta til sommeren.

– Det har ikke kommet noen nye opplysninger i denne saken som gjør at Pantera ikke skal spille på årets Tons of Rock, sier Lars Tefre Baade i Tons of Rock til Samtiden.

– Phil Anselmo har beklaget sin uakseptable oppførsel fra 2016 en rekke ganger og Tons of Rock tror på å gi alle nye sjanser og ser frem til å oppleve disse legendene på Ekebergsletta til sommeren, legger han til.

Powered by Labrador CMS