«The Killer» i et avslappet øyeblikk på scenen i 1975. Foto: AP.

Jerry Lee Lewis skal hylles også av norske artister

Publisert: 6. januar 2023 kl 10.17
Oppdatert: 9. januar 2023 kl 16.36

­Det skjer av alle steder i Langesund. I Grenlands-området har nemlig flere musikere et tett og nært forhold til Jerry Lee Lewis.

En av dem er pianisten og produsenten Gøran Grini, som sammen med Frederik Mustad har vært blodfan av rock'n'roll-legenden siden de var guttunger. De har lenge drømt om å lage et show tilegnet sin helt – og 4. mars skjer det.

Med Stephen Ackles, Paal Flaata, Gøran Grini, Toini Knudtsen og Daniel Eriksen i spissen stiller nærmere 20 musikanter på scenen på Sentrumsgården i Langesund denne lørdagen.

Det loves en fin reise i Jerry Lee Lewis' lange karriere fylt med rock'n'roll og countrymusikk – både hans store klassikere, men også «drøssevis av de mer ukjente sidene fra The Killers repertoar», lover arrangørene.

Artistene stiller imidlertid ikke opp ikke bare for å hylle Jerry Lee Lewis: Overskuddet fra arrangementet går nemlig til innsamlingsaksjonen «Katrines kamp for livet», viet Grinis ME-syke kone, for å sikre henne videre opphold på Røysumtunet, som er det eneste tilbudet som finnes for alvorlig ME-syke norske pasienter i dag.