MusikkPlot

Sindre Tysdal er inne i en kreativ periode, med både band- og soloutgivelser.

Sindre Tysdal med albumtrilogi

Første album, «Lengsel» kommer i september. Singelen «De som var før» slippes 17. mai.

Publisert Sist oppdatert

­En dag tikket det inn en tekstmelding på Sindre Tysdals telefon: «Hei. Hvis du er artisten Sindre Tysdal, så vil jeg takke for fantastisk god musikk! Du er en av de virkelig store tekstforfatterne! Du er en positiv utgave av Michael Krohn! Det må da være et kompliment? Hilsen Martin».

– Jaggu, Martin. Det er det virkelig. Tusen takk!

Samtiden skrev om Tysdals debut-LP i fjor, der han tok for seg den vanskelige verdenen vi lever i. I mellomtiden har han vært både aktiv og kreativ. I april slapp han albumet Enkle Sanger Om Kjærlighet med rocketrioen Sviir. Nå er han på gang med singler fra andrealbumet, som kommer i september.

Låta De som var før lanseres på selveste 17. mai, og er en vikinglåt, der vi får beretninger om forberedelser til tokt.

– Jeg hørte en viking-podkast, og ble veldig inspirert. Jeg bor i Bohuslän i Sverige, i et område med mye vikinghistorie. Låta handler om forberedelser til et vikingtokt. Jeg er veldig historieinspirert, og liker å sette meg inn i hvordan man tenkte på den tiden.

Den andre låta, Glede, slippes 26. mai, og inneholder et enklere budskap.

– Det er en enkel, rett frem sommerlåt, med et slags «DeLillos-preg». Den handler om lengselen etter ren, pur glede – uten behov for noe annet.

Sindre Tysdal har spilt alle instrumentene selv, produsert, mikset og mastret. Foto Kristofer Göhte

Og nettopp lengsel er nøkkelordet for albumet som kommer i september.

– Plata, som er en del av en trilogi, heter Lengsel. Låtene omhandler nettopp lengselen etter de forskjellige emnene som tas opp. For eksempel lengselen etter vikingtiden i De som var før. Enkelheten og mannligheten på den tiden. En mer logisk og enkel verden, som jeg innbiller meg at det var, utdyper Tysdal.

Lengsel er bygget rundt den akustiske gitaren, og et ønske om å gjøre plata så organisk som mulig. Det har han delvis lyktes med, mener Tysdal. Han forteller at det kommer mer informasjon om plata til høsten.

De to siste platene i trilogien heter henholdsvis Lidelse og Levende.

– Jeg pleier å skrive tekst og musikk samtidig. Denne gangen startet jeg med strukturen, deretter kom temaet. Jeg har allerede spilt inn skissene til alle låtene på Lidelse. Jeg har funnet en rød tråd i dette prosjektet – mer enn noen gang tidligere, sier Tysdal.

Sindre Tysdal har spilt alle instrumentene selv, men bedyrer at han ikke er noen kontrollfrik.

– Det handler om å få ting gjort. Jeg har også produsert, mikset og mastret. Sistnevnte for første gang. Det er spennende, og noe man må vokse inn i. Platene kommer ut digitalt, så får jeg vurdere om de skal komme på vinyl etter hvert, avslutter han.

Powered by Labrador CMS