MusikkPlot

Kanaan har med supergitarist Hedvig Mollestad på singelen «Amazon». Foto: Malene Økland.

Spellemannvinner Kanaan med drømmesamarbeid på ny singel

Uttrykket «never meet your heroes» stemmer ikke alltid. Samarbeidet mellom bandet Kanaan og supergitarist Hedvig Mollestad ble i hvert fall svært vellykket, ifølge gitarist Ask Vatn Strøm.

Publisert Sist oppdatert

­Spellemannvinner Kanaan produserer så mye musikk at fuzzpedalene knapt trengs å bli skrudd av mellom hver session. Nå stiger de nok en gang ut av dørene til øvingslokalet, med det rykende ferske albumet «Downpour» i bagasjen. Først slippes singelen «Amazon» 2. februar.

På mange måter fortsetter de der de slapp på forgjengeren «Earthbound», og mange av idéene på «Downpour» ble også til da de spilte inn forrige plate i Athletic Sound i Halden, hvor også denne er spilt inn.

Det gode riffet

De tyngste låtene på skiva er en videreføring av idéen om «det gode riffet» og følelsen av overveldelse og ekstase når det ene gode riffet avløses av det andre. Band som Kyuss, MC5, Sleep og Hawkwind er fortsatt store inspirasjonskilder når det kommer til de partiene, mens norske Needlepoint og svenske Dungen har vært viktige for det mer melodiske materialet på albumet.

Bandet sier selv at de føler at kjemien og låtskrivingen på denne skiva i større grad gjør at de kan eie det rockespråket som de flørtet med på «Earthbound», og at den føles som en verdig oppfølger til en plate som har vært veldig viktig i bandets historie.

Prominent gjest

Riffene er særlig tydelige på låter som «Orbit», «Solaris pt. 2» og ikke minst «Amazon», hvor de har fått med seg en av Norges fremste gitarister, Hedvig Mollestad. Alle tre medlemmene i bandet har lenge vært fans av Mollestad og hennes musikk, og det at hun nå er med på deres plate er en drøm som går i oppfyllelse.

Samtiden fikk tak i gitarist Ask Vatn Strøm, i Memphis. Han forteller at Mollestad ble en like perfekt match som bandet hadde håpet på:

– Det var veldig stas å ha med Hedvig. Hun løftet låta til et nytt nivå med hennes forbløffende uttrykk og sound som passet oss helt perfekt. Måten hun tok rommet på i studio var veldig inspirerende. Det var en veldig fin opplevelse å få invitere Hedvig inn i vårt musikalske univers, og hun passet perfekt inn. Amazon betyr jo helteskikkelse og ettersom Hedvig var med på låta var det helt naturlig å kalle låta det, sier Strøm.

Aktivt band

Etter at Kanaan slapp fjerdealbumet «Earthbound» på Jansen Records i november 2021, har de også rukket å gi ut den 27 minutter lange singelen «Beyond» og session-plata «Diversions vol. 1 – Softly through Sunshine», før de nå slipper «Downpour». Fridager finnes ikke i kalenderne til Eskild Myrvoll, Ingvald André Vassbø og Ask Vatn Strøm.

Powered by Labrador CMS