MusikkPlot

Lars Saabye Christensen deltar på Tons of Rock.

Tons of Rock utvider med forfattermøter, gaming og stand up

Festivalen måtte utvide med en fjerde dag, da de booket Guns'n'Roses. Den skal de blant annet fylle med uvant innhold.

Publisert Sist oppdatert

­Den nye scenen har fått navnet «Barcade», og vil by på alt fra gaming og ølfestival til stand up og forfattermøter, forteller pressesjef Lars Tefre Baade.

– Vi har tre scener fra før, som vi har fylt med store artister og nye stjerner. Den nye scenen har vi etablert for at folk skal få et avbrekk. Kanskje kan de lære noe også. Vi ønsker å utvide dette universet, sier han.

Sa ja med en gang

Spesielt fornøyd var Baade da forfatter og musiker Lars Saabye Christensen ble med på laget.

– Han sa ja med en gang. Dette blir spennende. «Alle» har lest bøkene hans, og han har mange spennende historier å fortelle, sier Baade, som legger til at det er gøy å kunne overraske publikum litt, siden de har fått en ekstra dag.

Stand Up og Speaker's Corner

Hver dag vil man daglig kunne se en kjent norsk komiker på Tons of Rocks Barcade-scene. Festivalen har plukket komikere fra øverste hylle når Johan Golden, Dag Sørås, Erlend Osnes og Marlene Stavrum er klare for Tons of Rock.

Det er under vignetten «Speaker's Corner» at festivalen får besøk av Saabye Christensen på lørdag. I samtale med Knut Gørvell skal han snakke om musikkens rolle i litteratur.

Dagen før vil KK-redaktør Ingeborg Heldal, sammen med Baade, diskutere festivalmote og hvordan bandmerch har eksplodert i motebildet.

– Da vi startet opp i Halden for ni år siden, kunne vi ikke ha drømt om at de største artistene vi booker i dag har blant de mest populære t-skjortene på H&M. Jeg tror Def Leppard-plaggene er blant de mest populære, sier Baade.

På åpningsdagen vil NRK-profilen Tarjei Strøm intervjue serieskaper Håvard Bråthen som står bak NRK-serien Helvete, og dagen etter vil Strøm ha en samtale med den karismatiske Nergal som er frontmann i Behemoth, et av festivalens store trekkplastre.

Daglig leder i Tons of Rock, Jarle Kvåle, forteller at festivalens mål er å være i konstant utvikling.

– Konseptet og innholdet i Barcade er noe vi har jobbet lenge med. Vi er utrolig stolte av programmet, og er sikker på at publikum vil sette stor pris på dette, sier han.

Guns'n'Roses, Ghost, Nightwish, Volbeat og Kvelertak er blant headlinerne på festivalen.

Powered by Labrador CMS