Notiser

Yolanda Correa danset sammen med Yoël Carreño da «Askepott» ble satt opp i Operaen i 2012. Nå er hun tilbake i Nasjonalballetten etter flere års permisjon, og danser igjen tittelrollen når «Askepott» har premiere på Hovedscenen 28. januar. Foto: Erik Berg

Yolanda Correa gjør comeback som Askepott

Med «Askepott» åpner Nasjonalballetten ny sesong i Bjørvika, og hovedrollen danses av Yolanda Correa – som etter snart fem år er tilbake som solist.

Publisert Sist oppdatert

­Yolanda Correa danser Askepott-rollen når teppet går opp i Operaen for premiere 28. januar – og med det er hun offisielt tilbake som solist i Nasjonalballetten – etter flere års permisjon.

Cubanske Correa kom til Nasjonalballetten i 2010, og hun har siden vært å se i mange av den klassiske ballettens største roller – så vel som at hun har figurert med roller også i det moderne repertoaret.

Siden 2018 har Correa hatt permisjon fra Nasjonalballetten, og i mellomtiden har hun vært solist i Staatsballett Berlin – ved siden av å gjeste store scener verden over.

– Hun innfrir på skyhøyt nivå, både kunstnerisk og danseteknisk – noe som gjenspeiler seg i hvor internasjonalt ettertraktet hun er, sier ballettsjef Ingrid Lorentzen.

Nasjonalballettens Askepott-versjon er signert britiske Ben Stevenson – og den danses i Operaen for niende gang. På scenen står Nasjonalballettens dansere sammen med elever fra Ballettskolen, og fra orkestergraven framfører Operaorkestret Prokofjevs musikk, dirigert av ukrainske Alexei Baklan, framgår det av pressemeldingen.

Fire solistpar alternerer i hovedrollene. Yolanda Correa, Haruka Sassa, Grete Sofie Borud Nybakken og Melissa Hough danser alle tittelrollen som Askepott, mens Lucas Lima, Douwe Dekkers, Erik Murzagaliyev og Alex Cuadros Joglar danser rollen som Prinsen.

Powered by Labrador CMS