Caroline Bonnet med det gjeve radiopristrofeet, mens The Jets sitter rundt henne i trappen på The Bedford i London. F.v. Dagfin Hjorth Hovind, Johanna Dahl Bryne, Eiliv Sagrusten og Rasmus Aanje. Foto: Boye Nythun

Norsk soulrockband vant britisk radiopris for beste låt

Publisert: 23. januar 2023 kl 16.19
Oppdatert: 23. januar 2023 kl 16.19

­Det var den britiske indieradiokanalen Radio WigWam som delte ut prisen, som Bonnie And The Jets vant i kategorien for beste låt.

Den fikk bandet, som har Caroline Bonnet i front og som hovedlåtskriver, for sangen «Endless Love» – der også låtskrivernestoren Jeff Wasserman har bidratt.

Bonnet og bandet hadde tatt turen til London, der prisutdelingen fant sted sist helg på The Bedford.

– Vi er overrumplet, lykkelige og kjempetakknemlige, sier gruppen om seieren, som de tror vil «inspirere dem til å fortsette å lage musikk og holde på videre».

Bonnie And The Jets slapp sitt selvtitulerte debutalbum i fjor høst.

Musikken beskriver bandet selv som soulrock og tror den har appell «til dem som har rotet i mammas eller pappas vinylkasser», med tidvis sterke referanser til 1960- og 70-tallet. Bandmedlemmene har mangfoldig bakgrunn, inklusive en rocketrommis som er Kiss-fan.

– Jeg har vetorett, og mine hjertesjangre blues og soul er godt plassert i lydbildet vårt, sa Caroline Bonnet til NTB da de slapp platen.

Saken fortsetter under annonsen