Siv Jakobsen er klar med hele tredjeplaten «Gardening» denne uken. Foto: Gitte Johannessen / NTB

Siv Jakobsen med emosjonelt hagearbeid

Publisert: 19. januar 2023 kl 13.34
Oppdatert: 19. januar 2023 kl 13.34

­Hun har kalt sitt tredje studioalbum for «Gardening», og det ble til under koronapandemien. Fredag er andre del ute, og platen klar i sin helhet.

– Som mange andre artister, brukte jeg pandemien på å skrive og å spille inn et nytt album. Inspirert av det havet av både stillhet og tid som jeg plutselig befant meg i uten at det skjedde noe særlig nytt i livet, begynt jeg å se tilbake på et kapittel i mitt liv som jeg trodde jeg hadde både taklet og lagt bak meg, forteller Jakobsen om tekstene.

De handler i stor grad handler om en vanskelig relasjon fra fortiden, og effekten relasjonen har hatt og fortsatt har på meg, mange år etter dens slutt.

Siv Jakobsen har kalt tredjeplaten «Gardening» av flere grunner. Foto: Gitte Johannessen / NTB

– Jeg fant både glede og ro i å stelle i hagen, der alt fra farger og metaforer etter hvert snek seg inn i musikken jeg skrev. Alle disse låtene ble til slutt til albumet «Gardening».

Det følger etter 2020-utgivelsen «A Temporary Soothing», som ble Spellemann-nominert i indiekategorien. I kjølvannet turnerte Siv Jakobsen med José González, The Lumineers og Susanne Sundfør i Europa.

Ulikt forgjengerne ble «Gardening» innspilt på hjemmebane, i Oslo. Det åpnet dørene for at Jakobsen kunne få med venner og kolleger på innspillingene «uten å måtte fly dem halve jorden rundt for å få det til».

– Resultatet føles for meg som en feiring av det utrolig fine fellesskapet i musikkbransjen som jeg føler på både her i Norge og i verden for øvrig, sier hun.