Et av høydepunktene i Åge Aleksandersens karriere var konserten i Royal Albert Hall i London. Her opptrer han med datteren Line Sofie Aleksandersen. Foto: Nina E. Rangøy / NTB

Et av høydepunktene i Åge Aleksandersens karriere var konserten i Royal Albert Hall i London. Her opptrer han med datteren Line Sofie Aleksandersen.

Foto

Nina E. Rangøy / NTB

Åge Aleksandersen avslutter turnélivet i august 2025

Publisert: 14. september 2023 kl 08.40
Oppdatert: 14. september 2023 kl 08.40

­– Det blir sikkert vemodig og mer til. Men alt til sin tid, sier Åge Aleksandersen til kanalen.

Han forteller at kalenderen foreløpig er full av avtaler, men at den er og vil forbli tom etter konserten på Sverresborg i Trondheim i august 2025.

– Det er suverent å spille. Alderen merker jeg på reisinga, for eksempel. Jeg blir sliten. Og så kunne jeg tenkt meg å disponere kreftene litt annerledes, sier Aleksandersen.

Aleksandersen har over 50 år med konserter å se tilbake på – først med Prudence og siden som soloartist med Sambandet fra 1976. I år har Åge Aleksandersen og Sambandet spilt rundt 30 konserter, og de trapper ned til 15–20 i året de neste to årene. August 2025 er altså en måned Åge-fans skal notere seg i kalenderen.

– Jeg føler at det er på tide, og at det er riktig å gjøre det. Nå gjør vi så fine konserter at det kommer til å bli helt greit framover, sier han.

Han skal likevel ikke bare levva livet i pensjonisttilværelsen. 74-åringen skal bruke mer tid på å lage musikk framover.