På rollelisten i danskenes Oscar-bidrag står norske Kristine Kujath Thorp, som her vinner Amanda i 2021. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

På rollelisten i danskenes Oscar-bidrag står norske Kristine Kujath Thorp, som her vinner Amanda i 2021. 

Foto

Jan Kåre Ness / NTB

Danskenes Oscar-bidrag er klart – med norsk skuespiller om bord

Publisert: 26. september 2023 kl 12.55
Oppdatert: 26. september 2023 kl 12.55

Norge sender Margreth Olins naturdokumentar «Fedrelandet» av gårde, og Sverige valgte seg filmen om en bryter og flyktning, Milad Alamis «Motståndaren».

Nå har Danmark bestemt seg for at Nikolaj Arcels «Bastarden» skal prøve å kjempe seg til en plass på nominasjonslisten i beste internasjonale film-kategorien.

Filmen er basert på en sann historie om en lutfattig, tidligere soldat kalt Ludvig Kahlen, som på midten av 1700-tallet bestemmer seg for å prøve å dyrke den øde Jyllandsheia som alle mener det er umulig å gjøre noe med.

Kahlen spilles i filmen, som har fått engelsk tittel «The Promised Land», av Mads Mikkelsen. På rollelisten står også den norske skuespilleren Kristine Kujath Torp («Ninjababy», «Nordsjøen», «Syk pike»).

18. desember blir det klart hvilke bidrag som går videre i den første nominasjonsprosessen, der 15 filmer plukkes ut. 23. januar slankes listen deretter ned til fem filmer, som er de nominerte til Oscar-gallaen i Hollywood 10. mars.