Svenske Akad Polus (t.v.) og norske Nikolai Schmidt Wisny er å se i hovedrollene i» Brødrene Løvehjerte» når den settes opp på tegnspråk som del av samarbeidet mellom svenske Riksteatern Creo og norske Teater Manu. Foto: Tomas Kold

Svenske Akad Polus (t.v.) og norske Nikolai Schmidt Wisny er å se i hovedrollene i «Brødrene Løvehjerte» når den settes opp på tegnspråk som del av samarbeidet mellom svenske Riksteatern Creo og norske Teater Manu.

Foto

Tomas Kold

Feirer «Brødrene Løvehjerte»-jubileum med tegnspråkoppsetning

Publisert: 26. september 2023 kl 08.40
Oppdatert: 26. september 2023 kl 08.43

– Døve barn kommer for første gang til å kunne få oppleve denne klassikeren på sitt eget språk. «Brødrene Løvehjerte» er også en generell påminnelse om hvordan vi kan arbeide med mangfold og inkludering innen kulturen, sier Mindy Drapsa, som er regissør for forestillingen, til TT.

Astrid Lindgrens klassikerbok fyller 50 år i 2023, og det markeres gjennom et samarbeid mellom norske Teater Manu og svenske Riksteatern Crea, som begge jobber med tegnspråkteater.

Premieren står i Sverige 30. september, der den så skal ut på turné. I november venter starten på den norske delen av turneen, ifølge Teater Manus hjemmeside.

Forestillingen spilles av åtte skuespillere, med norske Nikolai Schmidt Wisny og svenske Akad Polus i hovedrollene som brødrene Jonatan og Skorpan. Regissør er svenske Mindy Drapsa, mens norske Christine Lohre står for scenografien og Alexander Mørk-Eidem har bearbeidet Lindgrens eventyr.

Her spilles den i Norge:

  • 17., 18. og 19. november – Teater Manu, Oslo
  • 23. november – Fana Kulturhus, Bergen
  • 27., 28., 29. og 30. november – Trøndelag Teater, Trondheim