Notiser

Dina Norlund, som gikk bort i februar bare 27 år gammel, skapte snøkattprinsen Syv, som hun her har tegnet inn på bildet av seg selv.

Forlaget oppretter pris i Dina Norlunds navn

Én måned etter at den lovende serieskaperen Dina Norlund døde, bare 27 år gammel, oppretter forlaget hennes en debutantpris oppkalt etter henne.

Publisert Sist oppdatert

Dina Norlund gjorde tegneseriebokdebut med «Snøkattprinsen» i 2020. Den ble gitt ut samtidig som hun fikk kreftdiagnosen. 22. februar var det slutt for den talentfulle illustratøren og kreatøren, som mange spådde kunne bli en stor stjerne i tegneserieverdenen.

– At et kjempetalent som Dina ikke skal få vist verden alt det morsomme og spennende hun hadde i hodet, er trist og vanskelig å forsone seg med, men vi håper at denne debutantprisen i hennes navn vil holde arven og minnet om henne levende, sier Tormod Løkling, redaksjonssjef i Egmont.

Dina Norlunds debutantpris er på 30.000 kroner, og et Dina Norlund-litografi. Den skal deles ut årlig til et episk verk av en norsk debutant, som er «fantasifullt, underholdende og av høy kunstnerisk kvalitet» – og ha barn og unge som hovedmålgruppe.

Dina Norlunds familie uttaler at de er stolt over at deres datters liv og kunst hedres gjennom en pris som dette, og at nettopp en debutantpris er helt i Dinas ånd:

– Hun etablerte seg som kunstner helt på egen hånd gjennom hardt arbeid, og delte sjenerøst sine erfaringer råd og teknikker med hundretusener av fans på YouTube og andre sosiale medier.

«Snøkattprinsen» er trykket i over 15.000 eksemplarer her hjemme, og Dina Norlund rakk å se den bli solgt til store tegneserieland som USA og Frankrike, noe som gledet henne.

Powered by Labrador CMS