Sigrid Kandal Husjord (t.v.) spiller karakteren Ebba, og Ola Hoemsnes Sandum spiller karakteren Ariel i kortfilmen Nattrikken, som er regissert av Eirik Tveiten.

Foto

Cylinder Production AS / NTB

Fra Cannes og Oscar til Grimstad

Publisert: 7. juni 2023 kl 13.28
Oppdatert: 7. juni 2023 kl 13.28

Norge fulgte spent med da Tits av Eivind Landsvik – og Nattrikken av Eirik Tveiten – ble nominert til hver sin prestisjefylte pris tidligere i år.

Tits var nominert til Gullpalmen for beste kortfilm under Cannes Filmfestival, mens Nattrikken var nominert til Oscar for beste fiksjonsfilm.

I Grimstad skal Tits og Eirik Tveitens nyeste kortfilm Camping in Paradise ha norgespremiere, men også konkurrere om Gullstolen for beste, norske kortfilm. Prisen deles ut lørdag, og Tveiten er med i panelet «På innsiden av Oscarløpet», sammen med representanter for Oscar-akademiet.

Kortfilmfestivalen er Norges eneste Oscar-kvalifiserende festival, nå i tre kategorier: Norsk kortfilm, Internasjonal kortfilm og Kortdokumentar.

Det er 93 norske kortfilmer, kortdokumentarer og musikkvideoer som deltar i konkurranseprogrammet.

– Norsk film er inne i en gullalder, og akkurat nå er det kortfilmen som utmerker seg spesielt, sier Kjersti Mo, direktør ved Norsk filminstitutt i en pressemelding.