Notiser

Om handlingen i «Norwegian Dream» heter det at Robert (19), spilt av polske Hubert Miłkowski, flytter fra Polen til Norge for å jobbe på en laksefabrikk for å tjene penger til seg og moren sin. Der forelsker han seg i jevngamle, norske Ivar (Karl Bekele Steinland), et forhold han må holde skjult for de konservative polske arbeiderne han jobber og bor sammen med.

Kosmorama: – Vi kan med glede meddele at årets festival er blant de mest besøkte noensinne

Den nittende utgaven av filmfestivalen Kosmorama vil gå inn i historien som en av de best besøkte, melder arrangørene.

Publisert Sist oppdatert

­Kosmorama Trondheim internasjonale filmfestival 2023 er over.

– Vi kan med glede meddele at årets festival er blant de mest besøkte noensinne, med besøkstall nærmere 32 000. Med dette er festivalen tilbake etter pandemien som en av de største publikumsfestivalene i Midt-Norge, sier festivaldirektør Silje Engeness. Hun legger til at film med lokal forankring har vakt stor begeistring. Hun nevner «Norwegian Dream», Trøndelags første spillefilm med trøndersk produsent, samt «Dancing Queen», der regissøren har lokal tilknytning – og flere andre filmer med sterk trøndersk medvirkning.

– Dette viser at trøndersk film er i vinden som aldri før og det lages spennende film fra hele verden. Det var også gledelig å ha verdenspremiere på «Eg har ord», med regissør Runar Gudnason som gjest, fortsetter hun.

Kosmorama satte også ny rekord for antall besøkende på visningene i samarbeid med Den kulturelle skolesekken i Trondheim og Trøndelag. Over 11 000 skoleelever har sett film i løpet av festivalen.

Vinner av konkurranseprogrammet New Directors Award ble canadiske Charlotte Le Bon med «Falcon Lake» – mens Colm Bairéads «The Quiet Girl» vant publikumsprisen.

Powered by Labrador CMS