I 20 år har Jørgen Jæger sluppet krimbøker om Ole Vik. Nå vil han besøke alle landets bokhandler for å feire jubileet. Foto: Handout

I 20 år har Jørgen Jæger sluppet krimbøker om Ole Vik. Nå vil han besøke alle landets bokhandler for å feire jubileet.

Foto

Handout

Krimforfatter tar mål av seg til å besøke alle landets 479 bokhandlere

Publisert: 19. september 2023 kl 12.38
Oppdatert: 19. september 2023 kl 12.38

­Turneen starter 25. september i Vadsø, fire dager etter at «Skjebnedøgn» er sluppet, og Jørgen Jæger avslutter på lille julaften. Da satser han på å ha besøkt 479 bokhandlere, ifølge forlagets pressemelding.

– Jeg ønsker å takke alle de fantastiske ansatte i landets bokhandlere ved personlig å komme på besøk til dem. De har støttet opp om alle utgivelsene mine og vært enestående. Siden jeg feirer 20 år som forfatter, kunne ikke timingen vært mer passende, sier Jørgen Jæger (77).

– Mange vil nok beskrive dette for ren galskap. Så gjenstår det å se om jeg greier å gjennomføre hele turneen. Så vidt jeg vet har ingen forsøkt seg på noe tilsvarende tidligere. Det er ikke uvanlig at forfattere besøker bokhandlere, men alle 479 av dem? Jeg tror ikke det har skjedd før, så det er mulig at det blir norgesrekord.

Hans bokserie om Ole Vik har solgt 1,2 millioner eksemplarer siden første bok ut, «Skyggejakten» kom i 2003. «Skjebnedøgn» er nummer 14.