Notiser

– Vi må fortsette å styrke kunstnerøkonomien, og legge til rette for at kunstnerne tar økonomisk risiko og bruker mer tid på å skape kunst, sier Kristin Danielsen, direktør i Kulturdirektoratet.

– Kunstneren er kjernen i kulturpolitikken, men mange jobber under vanskelige kår

En ny undersøkelse ser på musikk- og scenekunstneres arbeidssituasjon etter koronapandemien.

Publisert Sist oppdatert

I en ny undersøkelse gjennomført av Proba analyse, «Kvalitativ studie av musikk- og scenekunstneres arbeidssituasjon etter koronapandemien», kommer det frem at pandemien ikke har rokket ved kunstnernes motivasjon til å fortsette som kunstnere.

Det fremgår i en pressemelding fra Kulturdirektoratet.

LES OGSÅ: Kunstnerne har endret måten de jobber på

Riktig nok opplevede noen av respondentene en midlertidig motgang, men flere ble tvert imot motiverte til å produsere og skape kunst, står det.

Men selv som motivasjonen til å fortsette som kunstner og til å ta kunstnerisk risiko er uendret, oppgir flere at viljen til å ta økonomisk risiko er litt mindre enn før.

Under vanskelige kår

I denne kvalitative undersøkelsen, som er gjennomført i september-oktober 2022, har 15 respondenter fra feltene musikk og scenekunst, svart på spørsmål omkring fysisk arbeidssituasjon, motivasjon og syn på eget virke og tilknytning til arbeidslivet.

– Kunstneren er kjernen i kulturpolitikken, men mange jobber under vanskelige kår. De tar en risiko, både kunstnerisk og økonomisk, sier Kristin Danielsen, direktør i Kulturdirektoratet, og legger til:

– Vi må fortsette å styrke kunstnerøkonomien, og legge til rette for at kunstnerne tar økonomisk risiko og bruker mer tid på å skape kunst. Denne innsikten sender vi nå videre til kulturministeren som skal legge frem Kunstnermeldingen senere i år.

Powered by Labrador CMS