Foto

Nils Johansen

Levi Henriksen & Babylon Badlands slipper ny musikk

Publisert: 26. mai 2023 kl 12.49
Oppdatert: 26. mai 2023 kl 12.49

­Låtskriver Levi Henriksen har skrevet mange sanger om hjembyen Kongsvinger, men aldri slik som i denne utilslørte kjærlighetserklæringen, eller kanskje er selverkjennelsen et bedre ord – for selv om han har sett snøen på Kilimanjaro og kjent på bluesen i Beijing, vanker alltid hjertet til jeget i sangen tilbake til byen der Glomma gjør en sving.

Levi Henriksen & Babylon Badlands får på denne låta hjelp av haldenseren og multiinstrumentalisten Freddy Holm, som har spilt med eller for alle fra Taylor Swift til Madrugada. Holms fele og mandolin løfter bandet i en helt ny retning.

Uten falsk blygsel hevder Henriksen at han forsøkte å fange noe av den samme gladtriste sorgmunterheten som George Harrison i Here Comes The Sun. Lillebjørn Nilsen sang at «en trekkfugl vender alltid tilbake, om ikke annet enn på trass», og Henriksen er på det samme humøret da han om sin hjemby synger at «så lenge sola står opp over festningen, og Glomma er full av vann. Skal jeg alltid komme hjem, så lenge kvinne trenger mann»