Notiser

For tiden blir det meste av låtmaterialet til ved pianoet hjemme. Der skriver han sangene, og tar dem så med til studio.

Lille Caesar på erobringstokt

– «Brenner» har fått sykt god respons og mye oppmerksomhet. Det føles som det er nå det starter.

Publisert Sist oppdatert

Lille Caesar, artistnavnet som skjuler 18-åringen Adam Gryting fra Fjell i Drammen, begynte sitt musikalske erobringstokt i 2023 med «laken». Nå slipper han «brenner», og blir å se på VG-lista på Rådhusplassen i Oslo fredag 16. juni.

– Jeg har lagt hele hjertet mitt i «brenner». Det er deilig å få en bekreftelse på at jeg ikke bare skriver for meg selv, men også andre. På slutten har jeg lagt inn en liten tale. Det gir en bedre forståelse av hele låta, forklarer han til NTB.

Planen nå er å gi ut singler, kanskje en EP etter hvert.

– Når jeg har klart å bygge meg opp som en solid artist og har en sterk fanbase, vil jeg slippe ut et album. Da er folk dedikert til å høre gjennom hele plata, og ikke bare noen av låtene, sier han.

«Planet of the Apes»

Valget av artistnavn skyldes at han liker hovedkarakteren i «Planet of the Apes», sjimpansen og lederen Caesar.

– Det har vært favorittfilmen lenge. Det er et ledernavn. Ett av målene mine er å bane veien for meningsfulle tekster, tekster som folk kan få noe ut av, sterke tekster. Det er en av grunnene til at jeg valgte det navnet.

Lille-tillegget forklarer han med at han alltid har vært «han der lille fyren med store ambisjoner».

– Så jeg satte det sammen. Da har du mye i noe lite, mye personlighet i en liten kropp. Det høres jo bra ut, da!

Han er heller ikke ukjent med at navnet spiller på den amerikanske gangsterfilmen «Little Caesar» fra 1931, med Edward G. Robinson i hovedrollen.

Multikultur på Fjell

Adam Gryting kommer fra en musikalsk familie i et multikulturelt miljø. Både faren Håvard og storebror Endre er musikere.

– Jeg har vokst opp i et koselig hus på Fjell, omringet av blokker. Innenfor de fire veggene har det vært norsk kultur. Når jeg har gått ut, har det vært noe helt annet – indiske, pakistanske, somaliske og albanske naboer.

18-åringen sier det alltid var strategien å synge på norsk, på et tidspunkt.

– Jeg startet jo på engelsk i talentkonkurranser (han kom til finalen i «Norske Talenter» med Sam Smiths «I’m not the only One» i 2019, red.anm.). Men han bestemte seg for å skrive på norsk, da han føler det gir ham et mye nærere forhold til låtskrivingen og musikken.

– Så kommer jo særpreget mitt mye bedre fram på norsk. Jeg har en skarre-r, samtidig som jeg snakker østlandsdialekt, sier lille Caesar, som også har vært å se i «Beat for Beat» og «Allsang på Grensen».

Norden neste

For tiden blir det meste av låtmaterialet til ved pianoet hjemme. Der skriver han sangene, og tar dem så med til studio.

– Det er blitt mye lettere å lage musikk nå, med tanke på data og alle programmene som finnes. Det er positivt. Men låtene har kanskje fått en kortere levetid på grunn av det, reflekterer han.

Fremover tenker lille Caesar først på å erobre Skandinavia, kanskje hele Norden.

– Det blir mye låtskriving, men jeg prøver å få slappet av litt noen ganger. Jeg skal lage masse låter! lover lille Caesar.

Powered by Labrador CMS