Notiser

Hubert Milkowski i den norsk-polske filmen «Norwegian Dream».

Nominert til gjev filmpris for innsatsen i «Norwegian Dream»

Den polske skuespilleren Hubert Milkowski er nominert til beste mannlige skuespiller under Off Camera-festivalen i Polen i mai.

Publisert Sist oppdatert

Off Camera-festivalen foregår i polske Krakow i mai, og der har den fremadstormende, unge skuespilleren blitt nominert for innsatsen i den norske filmen «Norwegian Dream» – som er en polsk co-produksjon.

– Hubert Milkowski er i våre øyne en ekte shooting star. Han er nominert sammen med store polske stjerner som Borys Szyc, Tomasz Kot, Eryk Lubos og Michal Zurawski, sier en stolt «Norwegian Dream»-regissør Leiv Igor Devold.

«Norwegian Dream» hadde norgespremiere i mars, etter å ha vært åpningsfilm på Kosmorama-festivalen, der den ble tatt imot med trampeklapp. Den handler om Robert (Milkowski) som kommer fra Polen til Norge for å jobbe på et fiskebruk på trøndelagskysten. Der forelsker han seg i kollegaen Ivar (Karl Bekele Steinland), som er åpent homofil og utforsker dragkulturen.

– Har du ikke ønsket å være noen annen? sier Ivar til Robert i filmen, som er først ute i kinoformat med å skildre Norges største innvandrergruppe, polakkene, og fremdeles er å se på kinoene.

Filmmagasinet Rushprint kalte «Norwegian Dream» dessuten for den første filmen som har en homofil kjærlighetshistorie som hovedhistorie i norsk film, mens Blikk utropte den til «filmtiårets mest spennende skeive film».

– Det er utrolig givende, spennende, skummelt og føles samtidig viktig å kunne lage en film som viser hvordan det er å være en minoritet i en minoritet, sa «Norwegian Dream»-regissør Leiv Igor Devold til NTB i forrige måned.

Powered by Labrador CMS