Bokmässan i Göteborg er Nordens største. Foto: Fredrik Sandberg / TT / NTB

Bokmässan i Göteborg er Nordens største.

Foto

Fredrik Sandberg / TT / NTB

Nordens største bokmesse gir lyd- og strømmebøker større plass enn noensinne

Publisert: 26. september 2023 kl 08.37
Oppdatert: 26. september 2023 kl 08.37

– Det finnes en kjempeinteresse fra publikum, men også mange bransjediskusjoner rundt dette som det er viktig at Bokmässan kan komme i møte, sier programsjef Oskar Ekström til TT.

Samtidig beskrives lydbøkene som en trussel mot litteraturens økosystem fordi forfatterne får så lite igjen for det. Flere samtaler om dette står på messens program, i kjølvannet av at det svenske forfatterforbundet og strømmetjenesten har diskutert heftig i svenske medier.

– På messen vil også forfatterne selv og forlagene være til stede. Det er viktig at de ulike aktørene kommer til orde, sier Ekström.

Også barns synkende leseferdigheter, og hva som kan gjøres for å bøte på dette, vil tas opp på bokmessen. Blant annet på et nytt såkalt litteraturpolitisk møte , som arrangeres dagen før åpningen med nordiske representanter - der Vibeke Røgler fra !les er om bord.

– Vi er mer bekymret enn noensinne tidligere, sier messesjef Frida Edman, som byr på en egen familiebillett og et nytt lesetelt for de yngste leserne.

Bokmässan i Göteborg går av stabelen 28. september til 1. oktober. Blant de norske forfatterne som gjester messen er Vigdis Hjort, Jon Fosse og Ingvild Rishøi.