Notiser

Kulturdirektoratets direktør Kristin Danielsen er annonsert som styreleder i IFACCA, det internasjonale nettverket for statlige kulturvirksomheter.

Norge leder internasjonalt kulturnettverk

Kulturdirektoratets direktør Kristin Danielsen er annonsert som styreleder i IFACCA, det internasjonale nettverket for statlige kulturvirksomheter.

Publisert Sist oppdatert

– Det gir Norge mulighet til å delta i samtalen om utviklingen av kunst og kultur på verdensbasis, sier Kulturdirektoratets direktør, Kristin Danielsen, ifølge en pressemelding.

International Federation of Arts Councils and Culture Agencies (IFACCA) er et internasjonalt nettverk som jobber for å fremme kunst og kultur verden over. Nettverket består av kulturråd, kulturdepartementer og offentlige etater fra over 80 medlemsland.

– En plass ved styrebordet gir unikt overblikk over kulturell og kunstnerisk utvikling internasjonalt. Det gir også en anledning til å bidra med våre ideer og initiativ i de viktigste temaene innen kunst og kultur. Det gir også en mulighet til å påvirke IFACCA til å løfte de områdene Kulturdirektoratet og Norge mener er viktige, sier Danielsen.

Styret består av 9 direktører fra medlemsorganisasjonene som representerer alle verdensdeler. På IFACCAs verdenskongress denne uken er Kulturdirektoratets direktør Kristin Danielsen annonsert som styreleder.

– Jeg skal bringe inn verdier som kunstnerisk ytringsfrihet, likestilling og tillitsbaserte ordninger forvaltet på armlengdes avstand inn i et forum som også inkluderer land som Norge ikke alltid er enig med, sier Danielsen. – Jeg er en sterk tilhenger av dialog, og når Norge er sentralt plassert i et slikt organ får vi muligheter til å løfte inn erfaringer og kunnskap fra vår del av verden. Det vil sette Norge og demokratiske verdier på kartet for en rekke toppledere fra ulike land.

– Det skal nok litt til å leve opp til et slikt nivå

Simon Brault, leder av The Canada Council for the Arts takkes av som styreleder etter fire år i vervet.

– Simon Brault er en inspirerende og handlekraftig leder og særlig kjent for å ha inkludert Canadas urfolk inn i den canadiske kultursektoren. Han har også vært en sterk talsmann for kunstens rolle i samfunnet og er forfatter av boka «No culture – no future», sier Danielsen.

– Det skal nok litt til å leve opp til et slikt nivå, men jeg er veldig glad for muligheten og ser frem til å jobbe sammen med et glimrende styre og et faglig sterkt sekretariat.

IFACCA gjennomfører for tiden sin niende verdenskongress, World Summit for Arts and Culture, som samler mer enn 450 kulturledere fra 85 land. Tema for møtet er «Safeguarding artistic freedom» og formålet er å dele gode løsninger, verktøy og metoder for å bistå kunstnere og kulturarbeidere i en verden hvor kunstnerisk ytringsfrihet som er truet flere steder i verden.

Powered by Labrador CMS