Notiser

Norsk Revyfestival: Humor mot diktatoren

Norsk Revyfestival på Høylandet 5.-8.juli 2023 er mest galskap, glede og NM i revy – men Norsk Revy tar også humor på alvor.

Publisert Sist oppdatert

­– Det siste året har krig, autoritære ledere og flyktninger kommet nærmere oss i Norge enn på lenge – og vi har fått mange nye sambygdinger fra Ukraina. Derfor har Norsk Revyfestival «Humor mot diktatoren» som tema på torsdag 6.juli 2023, sier daglig leder Dagrun Gunnarson i Norsk Revy.

– Det er ingenting diktatorer og autoritære ledere er mer redd for enn latter og satire! Humor påvirker tankene våre, får oss til å se ting på en ny måte, kan ikke reguleres vekk eller forbys eller kontrolleres – humoren er fri! La oss le oss fillete av diktatorene!

Foto Norsk Revy

– Vi starter dagen med et tankevekkende og lattervekkende kåseri med Marianne Meløy. Det blir så forskjellige diktatoraktiviteter på området – her kan du bli stylet som en diktator av en frisør, ta bilde av deg selv i ekte diktator stil, bestemme over ditt eget lille diktatur (1x1meter) og mye mer. Kl.16 blir det en egen liten revykonkurranse med Humor mot diktatoren. På semifinalen om kvelden håper vi å få med oss hele teltet til å vise fingeren til alle verdens diktatorer! Senere samme kveld blir det «Diktatorens Gameshow» – der publikum blir engasjert i mer eller mindre usannsynlige diktatorkonkurranser, totalt vilkårlig og eneveldig styrt av vår egen diktator i all sin galskap, forteller fagansvarlig i Norsk Revy Torstein Fosmo.

Norsk Revyfestival går av stabelen 5.-8.juli 2023. Fra onsdag til søndag arrangerer cirka 500 hållinger festivalen som er den største møteplassen for revyfolk i Norge. Det blir til edel kappestrid i NM i revy, men også revyutbrudd, fest med Hagle, matmarked, Tullball med Torill Tombola, allsang til Revy Grand Prix, Plutselig sirkus for barnefamilier og mye annen galskap og glede. Program med mer finner du her: https://norskrevyfestival.no/.

Fakta om Norsk Revy

  • Norsk Revy består av stiftelsene Norsk Revyfaglig Senter og Norsk Revyfestival. Norsk Revyfaglig Senter er Norges nasjonale kompetansesenter for revy, og ble opprettet i 1991. NM i revy arrangeres annethvert år på Norsk Revyfestival på Høylandet i Trøndelag, en festival som har vært arrangert siden 1987
  • Norsk Revys samfunnsoppdrag er at å spre revysjangeren og styrke revymiljøene over hele landet ved å levere revyfaglige tjenester gjennom kompetansebygging, inspirasjon, arrangement og synlighet. Norsk Revy skal fronte revy innen kulturpolitikk og i revymiljøet. De skal samle, bevare og formidle den norske revyhistorien, og gi publikum gode revyopplevelser
  • Norsk Revy er lokalisert på Høylandet i Trøndelag. Der foregår også Norsk Revyfestival med NM i revy annethvert år – neste gang 5.-8.juli 2023. I tillegg til NM i revy, arrangeres det regionale revyfestivaler rundt om i Norge i partallsår. De regionale festivalene kvalifiserer også direkte til NM i revy.
Powered by Labrador CMS