Notiser

«Festning Norge», eller «The Fortress» som Viaplay-serien heter på engelsk, har blitt løftet frem av The Hollywood Reporter i forbindelse med TV-messen i Cannes.

«Festning Norge» trekkes frem av amerikansk bransjeblad før TV-messen i Cannes

Den kommende norske TV-serien «Festning Norge» nevnes blant de spennende seriene på TV-messen i Cannes av bransjebladet The Hollywood Reporter.

Publisert Sist oppdatert

­«The Fortress», som er seriens engelske tittel, trekkes frem på The Hollywood Reporters såkalte hot-liste over dramatitler man har store forventninger til under bransjemessen MIPTV. Den går av stabelen i Cannes denne uken.

«Festning Norge», som lages av Maipo for Viaplay, vant manuspris under SeriesMania-festivalen i mars – blant over 400 bidrag fra 80 land.

Ifølge bransjebladet lover det dystopiske sci-fi-dramaet «akkurat den rette kombinasjonen av sjangerspenning og politiske budskap, med sin historie om en rik nasjon som (bokstavelig talt) har murt seg vekk fra resten av verden. Når en pandemi bryter ut, innser innbyggerne at de er fanget av det samme fortet de bygget for å beskytte seg selv».

Også sørkoreanske «Bargain», israelske «Carthago», tyske «Concordia», sørafrikanske «The Spinners» og «The Gone», en samproduksjon mellom Irland og New Zealand, er å finne på The Hollywood Reporters hot-liste over TV-filmer og -serier som skal presenteres i Cannes.

Bak idé og manus til «Festning Norge» står «Rådebank»-forfatter Linn-Jeanethe Kyed og thrillerforfatteren John Kåre Råke, som også var med på å skrive manus til filmene «Bølgen» og «Skjelvet». Ifølge Viaplay kom ideen som reaksjon på det de to opplevde som en økende grad av isolasjonspolitikk i Europa og Vesten.

Powered by Labrador CMS