Lina Johnson (bildet) er klar for den utfordrende rollen som Violetta Valéry i «La Traviata», som hun deler med Yaritza Véliz. Foto: Adam Olsson

Lina Johnson (bildet) er klar for den utfordrende rollen som Violetta Valéry i «La Traviata», som hun deler med Yaritza Véliz.

Foto

Adam Olsson

Operasanger vant Norges største kulturstipend

Publisert: 21. september 2023 kl 14.56
Oppdatert: 21. september 2023 kl 14.56

­Sopranen Lina Johnson er klar for å gi seg i kast med hovedrollen i «La Traviata» på Operaen, der Verdis opera er premiereklar til helgen i «en helt ny og glitrende versjon».

Hun var i ferd med å snakke om nettopp «La Traviata» i NRK-programmet «Klassisk Vorspiel» torsdag – da hun ble overrasket på direkten med kameraer, konfetti og en sjekk på 600.000 kroner, ifølge pressemeldingen.

Johnson er nemlig årets mottager av Tom Wilhelmsens opera & ballettpris som kalles Norges største kulturstipend og som skal brukes til å gi talentfulle sangere og dansere en unik mulighet til å utvikle seg.

Ifølge juryen, som har bestått av Anne Gjevang, Stine Østvold Aamodt og Ellen Horn, har Lina Johnson en sjeldent vakker, lysende stemmeklang og en stemme egnet for et stort rolleregister. Hun beskrives også som «forbløffende uredd» – som når hun gir seg i kast med «La Traviata».

– Vi gleder oss til å oppleve Lina i denne ikoniske rollen, sier juryen.

– Jeg er helt i sjokk, kjenner meg veldig begjæret og ydmyk. Spesielt å stå i rekken med alle disse artistene som har fått prisen før meg. Uvirkelig at jeg nå også er på den lista. Det var bra jeg ikke fikk vite det rett før jeg skulle på scenen, da hadde jeg helt mistet hodet, ler Lina Johnson.