Et lite utdrag fra stripe av Mats Jonsson. Illustrasjon: Mats Jonsson

Et lite utdrag fra stripe av Mats Jonsson. Illustrasjon: Mats Jonsson

Foto

Mats Jonsson

Oslo Comics Expo: – Etterspørselen er så stor at vi uten problemer kunne hatt et helt hus

Publisert: 25. mai 2023 kl 09.36
Oppdatert: 25. mai 2023 kl 09.36

­I tre dager skal tegneserier få være midtpunktet, det er nemlig snart duket for Oslo Comics Expo. Festivalen arrangeres i Oslo fra 31. mai til 4. juni.

Utlån av tegneserier hos Deichman er det som øker mest, og tegneseriepublikum er voksende, viser utlånstall fra biblioteket.

– Etterspørselen er så stor at vi uten problemer kunne hatt et helt hus med tegneserier, og fortsatt ikke fått plass til alt, sier Melina Edvardsen, festivalsjef for Tegneseriefestivalen Oslo Comics Expo.

Sterke budskap

Festivalen kan i år by på gjester med sterke budskap. Tre serieskapere i denne kategorien er Nino Bulling, Ida Lamo og Mats Jonsson – som alle vil gjøre seg gjeldende under festivalen.

Lamo og Jonsson har gravd etter urett begått mot deres samiske forfedre, mens Nina Bulling har laget tegneserien «Firebugs»; en kjærlighetshistorie som handler om to transpersoner.

Festivalen kan by på tegneserieutstilling, tegneserieprat, internasjonalt besøk og konkurranser, framgår det av pressemeldingen. De fleste arrangementene foregår på Deichman Grünerløkka.