Til neste år stiller svartmetallbandet Satyricon på scenen igjen. Her fra en 2017-konsert. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Til neste år stiller svartmetallbandet Satyricon på scenen igjen. Her fra en 2017-konsert.

Foto

Fredrik Hagen / NTB

Satyricon annonserer både ny musikk og konserter – for første gang på fem år

Publisert: 27. september 2023 kl 08.39
Oppdatert: 27. september 2023 kl 08.39

– Vi er glade for å kunne bekrefte at vi vil vende tilbake til scenen for første gang på fem år sommeren 2024. Vi vil fokusere på den europeiske festivalrunden, og har ingen turnéplaner utover det foreløpig, skriver Satyricon i sosiale medier.

Gruppen jobber også med et nytt album som skal slippes i mai neste år.

Satyricon skapte overskrifter og interesse verden over for sin utstilling «Satyricon & Munch» på Munchmuseet og tilhørende album. Ifølge Facebook-siden var det «et intenst og altoppslukende prosjekt for rekordbøkene».

Til NTB fortalte Sigurd Wongraven at Munch-samarbeidet «tilførte nytt liv og nye dimensjoner til det han gjør som artist».

– Men det er historie nå, og vi har jobbet med alle disse nye tingene bak lukkede dører i nærmere et år nå, røper Wongraven som sammen med trommeslager Kjetil «Frost» Haraldstad utgjør gruppen.

Nå gleder de seg til å dele nye låter, og spille både dem og gamle kjenninger for publikum «og på ny høre dere synge, skrike og chante som den hæren dere er», sier de om konsertene – der datoene vil bli offentliggjort etter hvert.