Notiser

Brenner du inne med god sakprosa? Da vil Bonnier høre fra deg. Illustrasjonsbilde av datamaskin, data, tastatur, datamaskin.

Søker gode sakprosaforfattere – som kan skape avtrykk i den norske offentligheten

Den beste ideen til en dokumentarbok premieres med 100.000 kroner – og en bokkontrakt hos Bonnier Norsk Forlag.

Publisert Sist oppdatert

Det framgår av en pressemelding fra forlaget. Herfra heter det videre:

«Verden er i forandring. Nasjonalt og globalt er vi vitne til store politiske, økonomiske og sosiale bevegelser som skaper endring for både enkeltindivider og på samfunnsnivå. Bonnier Norsk Forlag ønsker å fortelle historiene om konsekvensene av denne utviklingen».

Nå søkes gode sakprosaforfattere – som kan skape avtrykk i den norske offentligheten. Redaksjonssjef for sakprosa i Bonnier Norsk Forlag, Andreas Hatlevik, sier:

– Vi har satt ned en jury som vil gi en premiesum på 100.000 kroner, og bokkontrakt med forskudd i henhold til normalkontrakten, for den beste ideen til en sakprosabok – med utgivelse i 2024.

For å delta i konkurransen må man sende en prosjektbeskrivelse, en innholdsfortegnelse og 20 sider tekst. Temaet bestemmer man selv.

– Men vi vet at sakprosabøker på sitt beste går tett på mennesker og virkelige hendelser, samtidig som de avdekker og avslører sider ved vårt samfunn som vi ikke kjenner fra før, sier Hatlevik.

Interesserte bør merke seg fristen, som er 1. september 2023, og mer om konkurransen kan man finne på forlagets hjemmeside.

Powered by Labrador CMS